ТУР: Љајић ријешио дерби! Галата ће кукати на преВАРу!

Гол српског репрезентативца пресудио Галатасарају.

Фудбал 03.12.2018 | 08:45
ТУР: Љајић ријешио дерби! Галата ће кукати на преВАРу!
Адем Љајић је јунак великог истанбулског дербију између Бешикташа и Галатасараја! Српски репрезентативац је изнудио пенал који је претворио једини гол на мечу за победу Орлова над љутоим ривалом којом су се изједначили на трећем месту првенствене лествице.

Бешикташ је овом победом остао у трци на титулу и на најбољи могући начин профитирао од јучерашњег пораза лидера Башакшехира. Бешикташ и Галата сада имају по шест бодова мање од лидера, а други је Касимпаша...

Оба тима су у дерби ушла десетковани без неколицине суспендованих и повређених играча. Бешикташу су недостајали Бабел, Пепе, Арслан, а Галати Акбаба, Родригез, Донк, Беланда, Ндиаје, Азиз, Гумуш...

Адем Љајић је био апсолутно прво име дербија. Не само због гола, већ и због тога што је био најрасположенији играч Бешикташа за игру. Од првог минута је поравио проблеме гостима и претио са левог крила.

У 14. минуту је из слободњака погодио у руку Дердијока и судија Чакир је на асистенцију ВАР технологије показао на белу тачку чиме је распламао тензије на утакмици. Љајић је био сигуран са 11 метара и повео утакмицу у смеру који је прижељкивао тим Шенола Гунеша.

Наставио је да прави проблеме одбрани противника, али је и Галата претила. Гости су погодили пречку, а потом у два наврата тражили пенал. Оба пута је Чакир уз помоћ ВАР технологије одбацио захтеве гостију. Први пут када је Дердијок пао у шеснаестерцу, други пут када је Ујсал срушио Оњекуруа.

На крају је Галата кренула стихијским нападима на све или ништа, али је Бешикташ успео да одбрани минималну предност и уз много тензије и чарки забележи велику победу.

ТУРСКА 1 - 14. КОЛО

Петак
Коња - Алања 2:0 (0:0)
/Јаховић 52. Џонсон 67/

Ризе - Анкарагучу 1:1 (0:1)
/Умар 66 - Ел Кабир 20/

Субота
Анталија - Гецтепе 1:0 (1:0)
/Озкан 20/

Башакшехир - Сивас 0:1 (0:1)
/Демир 35/

Кајзери - Трабзон 0:2 (0:0)
/Екубан 82, Амири 90/ 

Недеља
Бурса - Ерзурум 2:1 (1:1)
/Мераш 36, Латовлевићи 60 - Антаљали 45+3/

Бешикташ - Галатасарај 1:0 (1:0)
/Љајић 18 пенал/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар