TUR: Ljajić riješio derbi! Galata će kukati na preVARu!

Gol srpskog reprezentativca presudio Galatasaraju.

Fudbal 03.12.2018 | 08:45
TUR: Ljajić riješio derbi! Galata će kukati na preVARu!
Adem Ljajić je junak velikog istanbulskog derbiju između Bešiktaša i Galatasaraja! Srpski reprezentativac je iznudio penal koji je pretvorio jedini gol na meču za pobedu Orlova nad ljutoim rivalom kojom su se izjednačili na trećem mestu prvenstvene lestvice.

Bešiktaš je ovom pobedom ostao u trci na titulu i na najbolji mogući način profitirao od jučerašnjeg poraza lidera Bašakšehira. Bešiktaš i Galata sada imaju po šest bodova manje od lidera, a drugi je Kasimpaša...

Oba tima su u derbi ušla desetkovani bez nekolicine suspendovanih i povređenih igrača. Bešiktašu su nedostajali Babel, Pepe, Arslan, a Galati Akbaba, Rodrigez, Donk, Belanda, Ndiaje, Aziz, Gumuš...

Adem Ljajić je bio apsolutno prvo ime derbija. Ne samo zbog gola, već i zbog toga što je bio najraspoloženiji igrač Bešiktaša za igru. Od prvog minuta je poravio probleme gostima i pretio sa levog krila.

U 14. minutu je iz slobodnjaka pogodio u ruku Derdijoka i sudija Čakir je na asistenciju VAR tehnologije pokazao na belu tačku čime je rasplamao tenzije na utakmici. Ljajić je bio siguran sa 11 metara i poveo utakmicu u smeru koji je priželjkivao tim Šenola Guneša.

Nastavio je da pravi probleme odbrani protivnika, ali je i Galata pretila. Gosti su pogodili prečku, a potom u dva navrata tražili penal. Oba puta je Čakir uz pomoć VAR tehnologije odbacio zahteve gostiju. Prvi put kada je Derdijok pao u šesnaestercu, drugi put kada je Ujsal srušio Onjekurua.

Na kraju je Galata krenula stihijskim napadima na sve ili ništa, ali je Bešiktaš uspeo da odbrani minimalnu prednost i uz mnogo tenzije i čarki zabeleži veliku pobedu.

TURSKA 1 - 14. KOLO

Petak
Konja - Alanja 2:0 (0:0)
/Jahović 52. Džonson 67/

Rize - Ankaraguču 1:1 (0:1)
/Umar 66 - El Kabir 20/

Subota
Antalija - Gectepe 1:0 (1:0)
/Ozkan 20/

Bašakšehir - Sivas 0:1 (0:1)
/Demir 35/

Kajzeri - Trabzon 0:2 (0:0)
/Ekuban 82, Amiri 90/ 

Nedelja
Bursa - Erzurum 2:1 (1:1)
/Meraš 36, Latovlevići 60 - Antaljali 45+3/

Bešiktaš - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Ljajić 18 penal/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar