Сешнс напустио Макаби послије 17 дана!

Рамон Сешнс требало је да буде велико појачење Макабија, међутим после само 17 дана напустио је Тел Авив.  Сешнс и Макаби - потрајало је 17 дана! Растанак озваничен.

Кошарка 22.11.2018 | 09:30
Сешнс напустио Макаби послије 17 дана!
Кошаркаш са дугогодишњем НБА искуством дошао је у Израел како би помогао екипи да обезбеди плеј-оф, али се уопште није снашао.

Сешнс је затражио да напусти Макаби због приватних разлога и јасно је да се није снашао на европском тлу.

Одиграо је две евролигашке утакмице за "Понос Израела" и у првој је убацио 11, а у другој седам поена уз веома лош шут из игре (6/20 у два меча).

Сешнс је у НБА одиграо 691 утакмицу и има просек од 10,3 поена и 4,1 асистенције.

Стигао је као замена за повређеног Џеремија Парга, а отказ је добио после тек 17 дана.

Рамон Сешнс више није кошаркаш Макабија из Тел Авива и то је прва одлука коју је нови тренер Јанис Сферопулос донео откако је сео на клупу Поноса Израела.

Макаби, једноставно, није добио од Сешнса оно што се очекивало, иако је у две евролигашке утакмице постигао укупно 18 поена.

Наводно, Сешнс је имао и личне разлоге због којих је морао да напусти Тел Авив и врати се у САД, што је само додатно убрзало процес. Сешнс се на друштвеним мрежама захвалио клубу на сарадњи и поручио да ће навијати за своје бивше саиграче. 

Макаби и Сешнс су пре само две седмице потписали уговор на три месеца, уз опцију наставка сарадње до краја сезоне. Ипак, 32-годишњи шутер није супео да се наметне.

Израелски гигант сада је поново у потрази за човеком који ће одменити повређеног Џеремија Парга.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар