Sešns napustio Makabi poslije 17 dana!

Ramon Sešns trebalo je da bude veliko pojačenje Makabija, međutim posle samo 17 dana napustio je Tel Aviv.  Sešns i Makabi - potrajalo je 17 dana! Rastanak ozvaničen.

Košarka 22.11.2018 | 09:30
Sešns napustio Makabi poslije 17 dana!
Košarkaš sa dugogodišnjem NBA iskustvom došao je u Izrael kako bi pomogao ekipi da obezbedi plej-of, ali se uopšte nije snašao.

Sešns je zatražio da napusti Makabi zbog privatnih razloga i jasno je da se nije snašao na evropskom tlu.

Odigrao je dve evroligaške utakmice za "Ponos Izraela" i u prvoj je ubacio 11, a u drugoj sedam poena uz veoma loš šut iz igre (6/20 u dva meča).

Sešns je u NBA odigrao 691 utakmicu i ima prosek od 10,3 poena i 4,1 asistencije.

Stigao je kao zamena za povređenog Džeremija Parga, a otkaz je dobio posle tek 17 dana.

Ramon Sešns više nije košarkaš Makabija iz Tel Aviva i to je prva odluka koju je novi trener Janis Sferopulos doneo otkako je seo na klupu Ponosa Izraela.

Makabi, jednostavno, nije dobio od Sešnsa ono što se očekivalo, iako je u dve evroligaške utakmice postigao ukupno 18 poena.

Navodno, Sešns je imao i lične razloge zbog kojih je morao da napusti Tel Aviv i vrati se u SAD, što je samo dodatno ubrzalo proces. Sešns se na društvenim mrežama zahvalio klubu na saradnji i poručio da će navijati za svoje bivše saigrače. 

Makabi i Sešns su pre samo dve sedmice potpisali ugovor na tri meseca, uz opciju nastavka saradnje do kraja sezone. Ipak, 32-godišnji šuter nije supeo da se nametne.

Izraelski gigant sada je ponovo u potrazi za čovekom koji će odmeniti povređenog Džeremija Parga.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar