Најружнији телефон на свијету

Ружноћа нема везе с изгледом, него са “усецима“ на екрану. Погледајте о чему се ради.

Информационе технологије 17.11.2018 | 13:04
 Најружнији телефон на свијету
Схарп АQУОС Р2 цомпацт су поједини страни ИТ медији (БГР, ПЦ Wорлд, ТецхноБуффало између осталих) назвали најружнијим телефоном на свету због тога што има два “нотцх“-а. Један доле, већи, у којем се налази скенер отиска прста, путем којег се и управља телефоном, и један мањи, горе, у којем се налази камера “осетљива“ и на лице власника, за откључавање телефона. 

Осим што је “ружан“ због двоструког исечка, овај телефон је заиста моћан. Има ИГЗО екран освежавања 120 Хз, дијагонале 5.2 инча и резолуције 1.080 x 2.280 пиксела. Овај моћни ХДР10 екран је заштићен и Горилла Гласс 3 стаклом. Унутра је Снапдрагон 845, 4ГБ РАМ и 64 ГБ меморије, прошириве мицроСД картицом до 512 ГБ, уз најновији Андроид Пие 9.0 оперативни систем. 

Овај модел чак има и 3.5 мм аудио и подршку за технологију Долбy Атмос, а за прикључивање на друге уређаје и пуњење користи УСБ Тyпе-Ц улаз, који је прописно заштићен од продирања течности и прашине (ИП68). Оно што је свакако разочаравајуће је батерија капацитета само 2.500 мАх. Претпостављамо да за батерију већег капацитета места једноставно није било. 

Телефон има “само“ две камере - предњи селфи резолуције осам мегапиксела и полеђинску резолуције 22.6 МПx, уз ф/1.9 апертуру, ОИС стабилизацију и ХДР за видео и фото. 

Тренутно се Схарп АQУОС Р2 цомпацт продаје само у Јапану и нема назнака да ће доћи до нас, макар не званично.


 
Б 92
фото:интернет

 

Коментари / 0

Оставите коментар