Najružniji telefon na svijetu

Ružnoća nema veze s izgledom, nego sa “usecima“ na ekranu. Pogledajte o čemu se radi.

Informacione tehnologije 17.11.2018 | 13:04
 Najružniji telefon na svijetu
Sharp AQUOS R2 compact su pojedini strani IT mediji (BGR, PC World, TechnoBuffalo između ostalih) nazvali najružnijim telefonom na svetu zbog toga što ima dva “notch“-a. Jedan dole, veći, u kojem se nalazi skener otiska prsta, putem kojeg se i upravlja telefonom, i jedan manji, gore, u kojem se nalazi kamera “osetljiva“ i na lice vlasnika, za otključavanje telefona. 

Osim što je “ružan“ zbog dvostrukog isečka, ovaj telefon je zaista moćan. Ima IGZO ekran osvežavanja 120 Hz, dijagonale 5.2 inča i rezolucije 1.080 x 2.280 piksela. Ovaj moćni HDR10 ekran je zaštićen i Gorilla Glass 3 staklom. Unutra je Snapdragon 845, 4GB RAM i 64 GB memorije, proširive microSD karticom do 512 GB, uz najnoviji Android Pie 9.0 operativni sistem. 

Ovaj model čak ima i 3.5 mm audio i podršku za tehnologiju Dolby Atmos, a za priključivanje na druge uređaje i punjenje koristi USB Type-C ulaz, koji je propisno zaštićen od prodiranja tečnosti i prašine (IP68). Ono što je svakako razočaravajuće je baterija kapaciteta samo 2.500 mAh. Pretpostavljamo da za bateriju većeg kapaciteta mesta jednostavno nije bilo. 

Telefon ima “samo“ dve kamere - prednji selfi rezolucije osam megapiksela i poleđinsku rezolucije 22.6 MPx, uz f/1.9 aperturu, OIS stabilizaciju i HDR za video i foto. 

Trenutno se Sharp AQUOS R2 compact prodaje samo u Japanu i nema naznaka da će doći do nas, makar ne zvanično.


 
B 92
foto:internet

 

Komentari / 0

Ostavite komentar