Зверев: Федерер? Биће много тешко!

Немачки тенисер састаће се са шестоструким освајачем пехара у полуфиналу АТП финала у Лондону.  Зверев: Новак је на мојој страни, за Федерера важе друга правила! Александер Зверев је у полуфиналу АТП тур финала у Лондону, али каже да челници светског тениса морају да ураде нешто по питању распореда.

Тенис 17.11.2018 | 10:30
Зверев: Федерер? Биће много тешко!
Александер Зверев други пут наступа на завршном турниру сезоне, али је први пут обезбедио пласман у полуфинале, остваривши скор 2-1.

Он је победио Џона Изнера у трећем колу групе "Гуга Киртен" - 2:0, а пре тога и Марина Чилића у два тај-брејка, док је претрпео пораз од Новака Ђоковића.

Као другопласирани у групи у суботу ће се за финале борити са шестоструким освајачем пехара АТП финала Роџером Федерером.

"Сјајно је доћи до полуфинала завршног мастерса, али турнир још није готов. Ја сам у полуфиналу, остали су само добри противници, ту су само најбољи на свету. Играм против Роџера и то ће бити веома тежак, али се надам леп меч", рекао је Зверев.

Он зна колико је Швајцарац неугодан ривал. До сада су се састали седам пута и резултат је 4:3 у корист Федерера. Последњи дуел одиграли су почетком године на Хопман купу, када је Федерер славио 6:7, 6:0, 6:2.

"Знам да ће бити веома тешко… Мислим, Роџер је на овој подлози, у дворани, невероватан", рекао је 21-годишњи немачки тенисер.

Млади Немац се на старту такмичења у Лондону недавно пожалио како је сезона која траје од јануара до новембра предуга и да то има ефекте на играче.

Одговорио му је Роџер Федерер да би играчи требало да буду захвални што имају прилику да се такмиче и да могу отићи на одмор кад год желе.

Чини се да се Звереву то баш није допало, па је сместа одговорио Швајцарцу. 

"Роџер је старији, за њега важе другачија правила АТП-а. Он због година може да прескочи два мастерса. Не мора ни да игра на свим турнирима Серије 500. Ја морам да играм сва четири гренд слема, девет мастерса и четири АТП 500 турнира. Чак сам играо и АТП 250 серију. Рекао сам, није ствар у количини тениса који играмо, већ колико имамо одмора", рекао је Немац. 

Он је наставио у сличном тону. 

"Чак и ако једну недељу не играте, не можете на одмор. Морате да тренирате. Моје виђење је да немамо довољно времена за припреме. Завршимо турнир овде, одемо десет дана на одмор, тренирамо две недеље и идемо у Аустралију. Проблем је у слободном времену, јер га током сезоне готово и немамо. Не можемо рећи усред сезоне, у реду, идем сад две недеље на Малдиве. Не функционише то тако. Морате да тренирате, да будете припремљени. Што се физичког дела тиче, не можете претерано жестоко да радите током сезоне. Тај део ван сезоне је уствари једини део за базичне припреме", каже Зверев. 

Зверев је додао да на својој страни има моћне савезнике, попут најбољег играча света, Новака Ђоковића. 

"Ако питате Новака, а разговарао сам са њим о свему, он је сагласан са мном. Он размишља на тај начин већ десетак година, али никада није превише причао о томе. Сада када су играчи изразили свој став, и он је гласнији", рекао је немачки тенисер. 

Када је реч о полуфиналу са Федерером рекао је да зна шта га очекује. 

"Сјајно је доћи до полуфинала завршног мастерса, али турнир још није готов. Ја сам у полуфиналу, остали су само добри противници, ту су само најбољи на свету. Сутра играм против Роџера и то ће бити веома тежак, али се надам леп меч. Мислим, Роџер је на овој подлози, у дворани, невероватан", рекао је Зверев.

У другом полуфиналу, у репризи вимблдонског финала, састаће се Новак Ђоковић и Кевин Андерсон.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар