Бунт пацијената због накнада

Дијализни пацијенти регије Бирач искључили су се данас са апарата јер им нису исплаћене накнаде које им је Министарство здравља одобрило у виду инвалиднине. Масовније окупљање најављују и дијализни пацијенти из Бањалуке и Лакташа. Из Министаства здравља кажу да је до кашњења дошло због процедуралних разлога, не прецизирајући када ће средства бити исплаћена.

Република Српска 14.11.2018 | 20:59
Бунт пацијената због накнада
"Не можемо се лијечити јер немамо новца. Чекамо исплату пет накнада", жале се дијализни пацијенти широм Српске. Милан Петровић је међу 89 бубрежних болесника из регије Бирач који су у знак упозорења одбили дијализу.

Из Удружења дијализног центра Зворник тврде да их је изварала Влада РС ида није испоштовано оно што су договорили.

Шта кочи исплату инвалиднина Владу Српске и ресорно министарство питају и дијализни пацијенти из Бањалуке и Лакташа.

Када ће инвалиднине бити исплаћене не знају ни у Удружењу дијализних пацијента Српске које је у сталним контактима са ресорним министарством, а из којег су пацијентима стизала обећања да ће новац добити.

Из Министарства здравља нису одговорили када би дијализним пацијентима накнаде могле бити исплаћене. Кратко су навели да је упућен захтјев да се ребалансом буџета одобре додатна средства.

Дијализни пацијенти, којих је око 1100 у Српској, поручују да ће организовати масовнија окупљања и да од борбе за своја права неће одустати.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ива

14.11.2018 21:06

Стварно нема се ријеци висе описати ову власт која унисти овај јадни народ.има ли неко у свијету да нам помогне да се ријесимо овог зла који владА И пије нам крв на сламку. УПОМОЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

паја

15.11.2018 08:11

Имам ја ријечи, Бирач је листим гласао за ову власт. Шта сада хоће? Паре. Не могу све добити. Добили су Алумину. Добили су мандатара. Шта хоће више? И јаре и паре, не може? Што нико не пита дијализне пацијенте за кога (за шта) су гласали?