Bunt pacijenata zbog naknada

Dijalizni pacijenti regije Birač isključili su se danas sa aparata jer im nisu isplaćene naknade koje im je Ministarstvo zdravlja odobrilo u vidu invalidnine. Masovnije okupljanje najavljuju i dijalizni pacijenti iz Banjaluke i Laktaša. Iz Ministastva zdravlja kažu da je do kašnjenja došlo zbog proceduralnih razloga, ne precizirajući kada će sredstva biti isplaćena.

Republika Srpska 14.11.2018 | 20:59
Bunt pacijenata zbog naknada
"Ne možemo se liječiti jer nemamo novca. Čekamo isplatu pet naknada", žale se dijalizni pacijenti širom Srpske. Milan Petrović je među 89 bubrežnih bolesnika iz regije Birač koji su u znak upozorenja odbili dijalizu.

Iz Udruženja dijaliznog centra Zvornik tvrde da ih je izvarala Vlada RS ida nije ispoštovano ono što su dogovorili.

Šta koči isplatu invalidnina Vladu Srpske i resorno ministarstvo pitaju i dijalizni pacijenti iz Banjaluke i Laktaša.

Kada će invalidnine biti isplaćene ne znaju ni u Udruženju dijaliznih pacijenta Srpske koje je u stalnim kontaktima sa resornim ministarstvom, a iz kojeg su pacijentima stizala obećanja da će novac dobiti.

Iz Ministarstva zdravlja nisu odgovorili kada bi dijaliznim pacijentima naknade mogle biti isplaćene. Kratko su naveli da je upućen zahtjev da se rebalansom budžeta odobre dodatna sredstva.

Dijalizni pacijenti, kojih je oko 1100 u Srpskoj, poručuju da će organizovati masovnija okupljanja i da od borbe za svoja prava neće odustati.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Iva

14.11.2018 21:06

Stvarno nema se rijeci vise opisati ovu vlast koja unisti ovaj jadni narod.ima li neko u svijetu da nam pomogne da se rijesimo ovog zla koji vladA I pije nam krv na slamku. UPOMOĆ

ODGOVORITE
Name

paja

15.11.2018 08:11

Imam ja riječi, Birač je listim glasao za ovu vlast. Šta sada hoće? Pare. Ne mogu sve dobiti. Dobili su Aluminu. Dobili su mandatara. Šta hoće više? I jare i pare, ne može? Što niko ne pita dijalizne pacijente za koga (za šta) su glasali?