Уручене награде најуспјешнијим

На свечаној сједници Скупштине општине Угљевик, одржаној поводом крсне славе општине - Свете Петке, уручене су награде појединцима који су у претходној години дали значајан допринос унапређењу и развоју општине у различитим областима.

Република Српска 26.10.2018 | 21:25
Уручене награде најуспјешнијим
Начелник општине Угљевик Василије Перић у обраћању се осврнуо на развој и модернизацију општине, постигнуте резултате и развојне планове. 

Перић је захвалио свима који су дали допринос да Угљевик буде једна од најразвијенијих општина са највећим просјеком плата у Републици Српској. 

"Много је пројеката које смо урадили у протеклој години, а најзначанији, који смо почели половином ове године, јесте уређење корита ријеке Јање, што ће нас заштити од поплава, али ће и дати општини додатну урбанистичку димензију", рекао је Перић. 

Он је додао да је унапријеђен и културни, спортски и друштвени живот у општини и најавио да ће се у наредном периоду подстицати привреда и пољопривреда, али и популациона политика са циљем подстицања наталитета. 

"Наш циљ је да у будућности отварамо перспективе за младе, да остану у свом крају, стварају породице и нове вриједности", истакао је Перић и честитао славу становницима општине. 

Свечану сједницу отворио је предсједник Скупштине општине Ђоко Симић којој су присуствовале делегације из Кидричева /Словенија/, Кавадарци /Македонија/, те Беочина и Лознице /Србија/ као и сусједних општина.

Златне медаље "Филип Вишњић" додијељене су Драгани Јовић, Анђели Лазић, Ивани Крстић, Божани Лазић, Ђорђу Стевановићу и Ведрани Симић за постигнуте резултате у области образовања. 

Овом медаљом постхумно је одликован и Небојша Јовић, такође за постигнуте резултате у области образовања. 

Сребрна медаља "Филип Вишњић" за остварене резултате из области образовања уручена је Нади Наћић, а за области културе Ивани Бабић и Јелени Микосављевић. 

Златне значке општине Угљевик добили су Жико Мићановић за рад у области привреде, Лазар Милошевић за допринос у унапређењу квалитета живота старих лица и Андрија Лукић за истакнути дугогодишњи успјешан рад у мјесној заједници. 

Саво Милошевић добитник је сребрне значке општине Угљевик за истакнути дугогодишњи рад у пољопривреди, као и Нела Петровић за постигнуте резултате у области информисања. 

Честитке поводом славе општине упутили су званичници Републике Српске, као и митрополит дабробосански Хризостом.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лопарац

27.10.2018 06:12

А гдје монт градња (интер градња)?

ОДГОВОРИТЕ