ЛШ: Јунајтед назвао Јувентус - лопови!

Тежак пропуст Јунајтеда – назвали Италијане лоповима, па обрисали! Манчестер јунајтед дочекује од 21 час екипу Јувентуса у оквиру Х групе Лиге шампиона, али Енглези се нису прославили у најави утакмице.

Фудбал 23.10.2018 | 19:15
ЛШ: Јунајтед назвао Јувентус - лопови!
Наиме на званичној веб страници клуба са Олд Трафорда објављен је профил првака Италије са значајним историјским подацима, али је аутор текста дебело прекардашио у појединим оценама.

Изнад фотографије славне генерације играча италијанског клуба, коју су предводили Збигњев Боњекк и Мишел Платини, објављено је нешто што се никако није допало навијачима "Старе даме", да би касније, вероватно после интервенције неког од администратора сајта, спорни део текста био обрисан.

Нажалост по Јунајтед, текст је био постављен довољно дуго, па је све брзо снимљено и клуб се жестоко обрукао.

"Као и Јунајтед, тако је Јувентус подједнако вољен и омражен. Али док нама чак и непријатељи невољко признају да традиционално форсирамо домаће младе играче и храбри, нападачки фудбал, непријатељи Јувентуса тешко да имају лепу реч о том клубу. Један од надимака који су им дали навијачи ривала, Фјорентине, Интера и Наполија, је 'Рубентус'. Долази од глагола 'рубаре' што значи 'красти'. Ово потиче од мутне репутације тог клуба која је кулминирала скандалом Калчополи, због чега му је одузета титула првака из 2005. и избачен је у другу лигу. Клуб је кажњен за многе намештене утакмице", писало је у спорном делу текста.

Како год било, чланови управе Манчестер јунајтеда ће морати да црвене и извињавају се челницима Јувентуса када се буду срели.

И овај пример показује да се нешто чудно дешава са клубом који важи за институцију у енглеском фудбалу, посебно од како је Алекс Фергусон 2013. отишао у пензију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар