LŠ: Junajted nazvao Juventus - lopovi!

Težak propust Junajteda – nazvali Italijane lopovima, pa obrisali! Mančester junajted dočekuje od 21 čas ekipu Juventusa u okviru H grupe Lige šampiona, ali Englezi se nisu proslavili u najavi utakmice.

Fudbal 23.10.2018 | 19:15
LŠ: Junajted nazvao Juventus - lopovi!
Naime na zvaničnoj veb stranici kluba sa Old Traforda objavljen je profil prvaka Italije sa značajnim istorijskim podacima, ali je autor teksta debelo prekardašio u pojedinim ocenama.

Iznad fotografije slavne generacije igrača italijanskog kluba, koju su predvodili Zbignjev Bonjekk i Mišel Platini, objavljeno je nešto što se nikako nije dopalo navijačima "Stare dame", da bi kasnije, verovatno posle intervencije nekog od administratora sajta, sporni deo teksta bio obrisan.

Nažalost po Junajted, tekst je bio postavljen dovoljno dugo, pa je sve brzo snimljeno i klub se žestoko obrukao.

"Kao i Junajted, tako je Juventus podjednako voljen i omražen. Ali dok nama čak i neprijatelji nevoljko priznaju da tradicionalno forsiramo domaće mlade igrače i hrabri, napadački fudbal, neprijatelji Juventusa teško da imaju lepu reč o tom klubu. Jedan od nadimaka koji su im dali navijači rivala, Fjorentine, Intera i Napolija, je 'Rubentus'. Dolazi od glagola 'rubare' što znači 'krasti'. Ovo potiče od mutne reputacije tog kluba koja je kulminirala skandalom Kalčopoli, zbog čega mu je oduzeta titula prvaka iz 2005. i izbačen je u drugu ligu. Klub je kažnjen za mnoge nameštene utakmice", pisalo je u spornom delu teksta.

Kako god bilo, članovi uprave Mančester junajteda će morati da crvene i izvinjavaju se čelnicima Juventusa kada se budu sreli.

I ovaj primer pokazuje da se nešto čudno dešava sa klubom koji važi za instituciju u engleskom fudbalu, posebno od kako je Aleks Ferguson 2013. otišao u penziju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar