Антонио Конте први кандидат за клупу Реала!

Звао га је! Одлука за десет дана. . .  Италијан се захвалио Флорентину Перезу на понуди летос, сад је спреман да дође у Мадрид, уколико Лопетеги забрља у наредне три утакмице.

Фудбал 20.10.2018 | 21:00
Антонио Конте први кандидат за клупу Реала!
У наредних десет дана могла би да есксплодира права тренерска бомба у свету фудбала, јер је Антонио Конте све ближи клупи Реала! Италијански стручњак први је фаворит да замени неснађеног Ђулена Лопетегија и не само да се његова биографија допада Флорентину Перезу, већ је председник Краљевског клуба предузео конкретне кораке у намери да, из другог покушаја, улови доскорашњег шефа струке Челсија.

Римски Коријере дело спорт пласирао је јутрос информацију да је Перез већ контактирао Контеа и његове заступнике и да је одговор друге стране далеко повољнији него почетком јуна, приликом последњег разговора, кад су Мадриђани тражили замену Зинедину Зидану, после шокантне објаве да Француз напушта „Сантјаго Бернабеу“ после три везане Лиге шампиона. У том тренутку Конте је био под уговором са Челсијем и без обзира што је знао да му се спрема отказ и инаугурација Мауриција Сарија, није желео да буде тај који ће поднети оставку, већ је чекао да му Роман Абрамовић уручи папир о прекиду сарадње, како би имао право на вишемилионску отштету. На крају ју је добио, али је очигледно задржао пажњу и наклоност првог човека Реала, све више сумњичавог кад је у питању статус Лопетегија, због чега му ужурбано тражи замену. Што је најважније, свиђа се и Контеу – а коме не би? – идеја да ради у највећем клубу на планети. И кажу људи који га добро познају, не може без посла, не држи га место, годину дана паузе практично је много, па и он навија да што пре дође до смене у Мадриду.

Коријере наводи да су наредна три меча кључна за Лопетегија. Најпре у Примери против Левантеа у суботу, па са Плзењом у Лиги шампиона, а онда гостовање Барселони 28. октобра на Ноу Кампу. Уколико на тим сусретима бивши селектор Шпаније оствари задовољавајући учинак и пре свега поправи ефикасност – четири узастопне утакмкице без датог гола – Лопетеги ће, вероватно, сачувати посао бар још неко време. Не буде ли све текло према очекивањима, зна се, шут-карта.

Уосталом, не би био први пут Перезу да мења тренера усред сезоне. Последњи пример забележен је почетком јануара 2016, кад је Рафаела Бенитеза заменио Зиданом, а сад би, услед разочаравајућих резултата, могао и раније да реагује и доведе стратега који се не леби сређивања ситуације у урушеним колективима, за које се верује да нема излаза. Уосталом, тако је било са Јувентусом пошто је 2011. ударио темеље седмогодишној доминацији у Серији А, тако је било у селекцији Италије коју је, после разочарања на Мундијалу, довео до полуфинала Првенства Европе 2016, а потврдио се и у Челсију кад је узео титулу у првој сезони.

Ускоро, можда, и на клупи Реала.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар