Милан у офанзиви - након Пакете, стиже нови Јаја Туре!

Леонардо нациљао задњег везног у Француској. . .

Фудбал 20.10.2018 | 20:00
Милан у офанзиви - након Пакете, стиже нови Јаја Туре!
Док Ђенаро Гатузо и актуелни играчки кадар "риљају" на терену и дижу лагано Милан у горњи део табеле -везали две победе, за пораз не знају од првог кола и оног шока против Наполија - нови спортски директор Росонера засукао је рукава и пуном паром вршља светом како би обезбедио адекватна појачања за јануар пре свега. 

Аранжман око Лукаса Палете, једног од најталентованијих Бразилаца требало би да је закључен. Подсећамо, ради се о креативном везисти ког је порснули италијански великан "мазнуо" испред носа Пари Сен Жермену, а према неким изворима са Апенина то задовољство коштаће га 35.000.000 евра. Па ако се приче (бајке) да се ради о новом Каки обистине, или ако Пакета буде барем упола учинковит као славни Бразилац, неће бити зиме за Миланезе. У супротном...

Е сад, пошто су пронашли"новог Каку", треба довести некога ко ће таквом генијалцу да чува леђа. Поједини медији у Италији данас јављају да је једна од опција задњи везни из ТулузаИбрахим Сангаре (21). Момак још није дебитовао за сениорски тим Обале Слоноваче, али то је само питање тренутка, јер се већ сада ради о једном од најбољи деструктиваца у Лиги 1. Притом, дечко није ограничен искључиво на дефанзиву, већ уме елегантно и да изнесе лопту са своје половине, па и да подели пас. 

Кажу Французи, по грађи доста подсећа на Јају Туреа. Висок је преко 1,90, снажан у дуелу, готово му је немогуће одузети лопту када се загради. Ове сезоне стандардан је у дресу Тулуза. Постигао је један гол и једном асистирао.

Преговора за сада нема. Постоји само интересовање Милана. И разуме се, Сангаре није једина Леонардова опција за ту позицију. Када говоримо о цени ради се о играчу чија тржишна вредност тренутно достиже близу 8.000.000 евра (Французи су га платили око 5.000.000 према незваничним подацима), међутим процене италијанских колега су да Милан неће моћи да седне за сто за представницима Тулуза без "коферчета" од 20.000.000.   

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар