Барса је полудјела за Холанђанима!

Спрема 100. 000. 000 евра! Плус Пјонтек уместо Суареза! Каталонци стрепе од Пари Сен Жермена и његових веза са моћним агентима.

Фудбал 16.10.2018 | 22:00
Барса је полудјела за Холанђанима!
Времена за губљење више нема, Барсеолна мора да реагује и доведе Матијса де Лихта и Френкија деЈонга.

Чудесна деца из Ајакса су Барсин приоритет у наредном периоду. Одавно се Де Лихт и Де Јонг налазе на листи жеља, али су планирани као појачања у перспективи и каталонски клуб није желео одмах да их купи већ да чека и види како ће се даље развијати. Ствари су почеле да се одвијају брже него што је било ко очекивао и сада би Барселона могла да закасни. Де Лихт и Де Јонг су у првој заједничкој партији као стартери у репрезентацији Холандије растурили Немачку са 3:0 и још једном потврдили блистав таленат. Барселона сада стрепи да би конкуренција могла да је престигне у борби за холандска чуда…

Пре свих стрепи од Пари Сен Жермена.  Анимозитет два клуба је постао огроман у последњих неколико година како су се сукобљавали на терену и ван њега. Барса је имала више успеха на теремну, али ПСЖ ван њега јер је Каталонцима задао шамар са Нејмаром, а побеђивао је и у тркама за Тијага Силву,Маркињоса, Вератија… Сада се коипља ломе око Рабиоа који је блићжи новом уговору у паризу него останку. А то директно утиче на Барсу.

Рабио је био једна од Барсиних главних жеља за средину терена и његов останак на Парку принчева ће само појачати жељу Каталонаца да се докопају Ајаксовог везисте Де Јонга. Међутим, млади племејкер је и на мети Пари Сен Жермена којем поред Рабиоа и Вератија треба још један класичан везни играч. И Де Јонг је од летос на ужем списку кандидата уз Кантеа, Ракитића, Вајгла… Заинтересовани су и Реал Мадрид, Бајерн, Манчестер Јунајтед, али Барса и ПСЖ су фаворити. Каталонци су пре годину дана почели да плету мрежу око Де Јонга, у добрим су односима са Ајаксом и његовим директором Марком Овермарсомкоји је оставио трага на Камп Ноу. Надају се да ће имати предност куповине када Ајакс одреди цену.

Међутим, ПСЖ је још летос ударио на Де Јонга са друге стране. Играчев менаџер Али Дурсун је примећен на састанку са Пари Сен Жерменовим директором Антером Енрикеом на састанку крајем јула. Тема је био трансфер Де Јонга. У Барси страхују да ће Ајакс искористити два богата клуба да направи лицитацију и да извуче што је више новца. А ПСЖ може да палти више од Барселоне…

Слична је прича иа са Де Лихтом. Он је одавно Барсина жеља, много корака је већ направљено, али Ајакс не жели да га прода пре лета. Међутим, тада би ПСЖ могао да ускочи и доведе Холанђанина као замену заТијага Силву о чијем одласку се спекулише. Барси је штопер хитно потребан после повреде Умтитија и можда неће имати довољно времена да чека Де Лихта за лето. И ту ПСЖ има адута. Опет је агент у питању. ДеЛихта заступа Мино Рајола који је у добрим односима са Пари Сен Жерменом где је претходних година доводио своје играче попут Максвела, Ибрахимовића, Ван дер Вила, Матуидија, а од његових клијента тренутно на Парку принчева играју Верати и Ареола. Истовремено, Рајола је у лошим односима са Барселоном и сарадња између њих скоро да не постоји.

Марка јавља јутрос да је Барса у страху од Пари Сен Жермена спреман одмах да понуди 100.000.000 евра за Де Јонга и Де Лихта. И да направи предуговоре за следеће лето. Међутим, питање је да ли ће Ајакс прихватити ту понуду или ће покушати да извуче још више новца од лицитације међу богатим европским клубовима. Конкуренција не иде Барси у прилог…

Поред Холанђана, на Барсиној мети је и Пољак. Каталонци су сада озбиљни са плановима да би КшиштофПјонтек из Ђенове могао да буде замена за Луиса Суареза којем полако истиче рок трајања, а друге “деветке” нема ни на видику.

На почетку сезоне је пољска сензација из Ђенове била само један од многих играча које Барсини скаути прате, али извештаји који су стизали су упалили аларм на Камп Ноу после 13 голова на осам утакмица. Барсини ловци су јавили у централу да је Пјонтек идеална замена за Суареза у перспективи. План је да се Суарез још задржи у клубу и да се Пољак постепено спрема да заузме његово место. Суарез има 31 годину, и даље један од најбољих центарфора, али његов зенит је прошао. Пјонтек би могао да дође следећег лета за 50.000.000 или 60.000.000 евра колико ће тражити Ђенова и да полако игра улогу Пистолеровог наследника.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар