Barsa je poludjela za Holanđanima!

Sprema 100. 000. 000 evra! Plus Pjontek umesto Suareza! Katalonci strepe od Pari Sen Žermena i njegovih veza sa moćnim agentima.

Fudbal 16.10.2018 | 22:00
Barsa je poludjela za Holanđanima!
Vremena za gubljenje više nema, Barseolna mora da reaguje i dovede Matijsa de Lihta i Frenkija deJonga.

Čudesna deca iz Ajaksa su Barsin prioritet u narednom periodu. Odavno se De Liht i De Jong nalaze na listi želja, ali su planirani kao pojačanja u perspektivi i katalonski klub nije želeo odmah da ih kupi već da čeka i vidi kako će se dalje razvijati. Stvari su počele da se odvijaju brže nego što je bilo ko očekivao i sada bi Barselona mogla da zakasni. De Liht i De Jong su u prvoj zajedničkoj partiji kao starteri u reprezentaciji Holandije rasturili Nemačku sa 3:0 i još jednom potvrdili blistav talenat. Barselona sada strepi da bi konkurencija mogla da je prestigne u borbi za holandska čuda…

Pre svih strepi od Pari Sen Žermena.  Animozitet dva kluba je postao ogroman u poslednjih nekoliko godina kako su se sukobljavali na terenu i van njega. Barsa je imala više uspeha na teremnu, ali PSŽ van njega jer je Kataloncima zadao šamar sa Nejmarom, a pobeđivao je i u trkama za Tijaga Silvu,Markinjosa, Veratija… Sada se koiplja lome oko Rabioa koji je blićži novom ugovoru u parizu nego ostanku. A to direktno utiče na Barsu.

Rabio je bio jedna od Barsinih glavnih želja za sredinu terena i njegov ostanak na Parku prinčeva će samo pojačati želju Katalonaca da se dokopaju Ajaksovog veziste De Jonga. Međutim, mladi plemejker je i na meti Pari Sen Žermena kojem pored Rabioa i Veratija treba još jedan klasičan vezni igrač. I De Jong je od letos na užem spisku kandidata uz Kantea, Rakitića, Vajgla… Zainteresovani su i Real Madrid, Bajern, Mančester Junajted, ali Barsa i PSŽ su favoriti. Katalonci su pre godinu dana počeli da pletu mrežu oko De Jonga, u dobrim su odnosima sa Ajaksom i njegovim direktorom Markom Overmarsomkoji je ostavio traga na Kamp Nou. Nadaju se da će imati prednost kupovine kada Ajaks odredi cenu.

Međutim, PSŽ je još letos udario na De Jonga sa druge strane. Igračev menadžer Ali Dursun je primećen na sastanku sa Pari Sen Žermenovim direktorom Anterom Enrikeom na sastanku krajem jula. Tema je bio transfer De Jonga. U Barsi strahuju da će Ajaks iskoristiti dva bogata kluba da napravi licitaciju i da izvuče što je više novca. A PSŽ može da palti više od Barselone…

Slična je priča ia sa De Lihtom. On je odavno Barsina želja, mnogo koraka je već napravljeno, ali Ajaks ne želi da ga proda pre leta. Međutim, tada bi PSŽ mogao da uskoči i dovede Holanđanina kao zamenu zaTijaga Silvu o čijem odlasku se spekuliše. Barsi je štoper hitno potreban posle povrede Umtitija i možda neće imati dovoljno vremena da čeka De Lihta za leto. I tu PSŽ ima aduta. Opet je agent u pitanju. DeLihta zastupa Mino Rajola koji je u dobrim odnosima sa Pari Sen Žermenom gde je prethodnih godina dovodio svoje igrače poput Maksvela, Ibrahimovića, Van der Vila, Matuidija, a od njegovih klijenta trenutno na Parku prinčeva igraju Verati i Areola. Istovremeno, Rajola je u lošim odnosima sa Barselonom i saradnja između njih skoro da ne postoji.

Marka javlja jutros da je Barsa u strahu od Pari Sen Žermena spreman odmah da ponudi 100.000.000 evra za De Jonga i De Lihta. I da napravi predugovore za sledeće leto. Međutim, pitanje je da li će Ajaks prihvatiti tu ponudu ili će pokušati da izvuče još više novca od licitacije među bogatim evropskim klubovima. Konkurencija ne ide Barsi u prilog…

Pored Holanđana, na Barsinoj meti je i Poljak. Katalonci su sada ozbiljni sa planovima da bi KšištofPjontek iz Đenove mogao da bude zamena za Luisa Suareza kojem polako ističe rok trajanja, a druge “devetke” nema ni na vidiku.

Na početku sezone je poljska senzacija iz Đenove bila samo jedan od mnogih igrača koje Barsini skauti prate, ali izveštaji koji su stizali su upalili alarm na Kamp Nou posle 13 golova na osam utakmica. Barsini lovci su javili u centralu da je Pjontek idealna zamena za Suareza u perspektivi. Plan je da se Suarez još zadrži u klubu i da se Poljak postepeno sprema da zauzme njegovo mesto. Suarez ima 31 godinu, i dalje jedan od najboljih centarfora, ali njegov zenit je prošao. Pjontek bi mogao da dođe sledećeg leta za 50.000.000 ili 60.000.000 evra koliko će tražiti Đenova i da polako igra ulogu Pistolerovog naslednika.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar