ЛН: "Звониле" стативе у Ријеци, Хрватска се провукла!

Лукаку пресудио Швајцарцима, "нула" Енглеске и Хрватске! Фудбалери Енглеске и Хрватске одиграли су без голова у трећем колу Лиге нација на стадиону у Ријеци.  Два пута су Енглези погађали оквир гола Хрватске, велике шансе имао је и Маркус Рашфорд, али дерби пред скоро па празном "Рујевицом" завршен је без голова.  Жали Боже ко им даде лопту. . . ! У репризи полуфинала последњег Мундијала ужасан фудбал у Ријеци! Лукаку је херој вечери у Бриселу.  Белгијски нападач дао оба гола у победи над Швајцарском од 2:1.

Фудбал 12.10.2018 | 23:20
ЛН: "Звониле" стативе у Ријеци, Хрватска се провукла!
Меч Хрвата и Енглеза одигран је без публике што је можда и утицало на јако спор ритам меча у којем нисмо видели много занимљивих дешавања.

После једног досадног првог полувремена у другом је ипак било више дешавања, али не довољно опасних акција да падне гол.

Почетком другог дела игре Маркус Рашфорд је имао две колосалне шансе, али их није искористио, па се може рећи да је он био трагичар меча. "Гордом албиону" је и поништен један гол, када је у 74. мрежу Ливаковића затресао Хари Кејн, који је ипак био у офсајду.

У мечу између Белгије и Швајцарске блистао је нападач Манчестер јунајтеда Ромелу Лукаку.

Лукаку се истакао са два поготка и тиме донео победу својој екипи, која је преузела чеону позицију Групе 2 Лиге А Лиге нација од управо Швајцараца. Лукакуу је прво асистирао Тома Меније, а затим Дрис Мертенс.

Танко вече у Лиги нација!

На седам утакмица у четири дивизије овог такмичења видели смо само девет голова, а фудбалске навијаче је највише разочарао изостанак погодака са дербија вечери одиграног на "Рујевици" између Хрватске и Енглеске - 0:0.

Пред готово празним стадионом у Ријеци, дозвољен је био долазак Енглеза и било их је око 400 на трибинама, видели смо "млак" темпо, нарочито у другом полувремену, и резултат који није по вољи ни једнима ни другима - пошто су практично остали без шансе да тријумфују у групи испред савршене Шпаније...

Енглези су били бољи тим, погодили су оквир гола два пута - преко Ерика Дајера и Харија Кејна који су пробали главом - и уз то су имали две велике шансе преко Маркуса Рашфорда.

Млади нападач Манчестер јунајтеда је два пут излазио пред голмана Ливаковића и реаговао ужасно; први пут се спетљао и није уопште упутио ударац, да би други плут "пласирао" лопту право у груди чувара мреже Динама.

Хрвати су најозбиљније запретили преко Перишића и Крамарића, док је Кејну поништен погодак у другом полувремену због офсајда, када је и "поцепао" мрежу.

Феликс Брих је, ипак, донео праву одлуку...

Меч ће се памтити и по томе што је деби забележио талентовани фудбалер Дортмунда Џејдон Санчо који је са 18 година и 201 дан постао други најмлађи дебитант Енглеза у званичним утакмицама (иза Данкана Едвардса), док у оним пријатељским прво место суверено држи Тео Волкот.

„Смешно такмичење“. Тако је Дејан Ловрен назвао Лигу нација, сагласивши се са тренером Ливерпула,Јиргеном Клопом да је реч о „најбесмисленијем такмичењу у свету фудбала“. Да је, можда, у праву показао је меч трећег кола Групе 4 А дивизије у коме је његова Хрватска само захваљујући срећи избегла пораз од Енглеске, мада како је у већем делу сусрета изгледао Горди албион поштено би било да се обема селекцијама, кад би могло, одузме и по овај један бод, јер виђено на ријечкој Рујевици не приличи финалисти и полуфиналисти последњег Мундијала. Јадно, баш као и резултат на семафору – 0:0.

Пред празним трибинама, због казне УЕФА проузроковане дивљањем навијача, Коцкасти нису могли ни макац. Малтене честиту прилику нису створили, па су у још једном мечу разочарали јавност, после прошломесечног дебакла у Шпанији (0:6). Са чак шесторицом протагониста сребра са последњег Првенства света у првих 11 (Ловрен, Вида, Модрић, Ракитић, Перишић, Крамарић), селекција Златка Далића деловала је неубедљиво и остала је на дну табеле. Енглези имају за чим да жале, јер је Ерик Дајер у првом делу погодио стативу, Хари Кејн у другом пречку (једном и затресао мрежу и дословце је поцепао, па су морали да је ушивају, али је гол поништен), а Маркус Рашфорд пропустио најбољу прилику на утакмицу, кад је избио сам пред Доминика Ливаковића, да би голман Динама сјајно интервенисао.

Само, слаб је то фудбал у репризи полуфинала Мундијала и показатељ да ће тешко и Хрвати и Енглези да се носе са одбеглом и препорођеном Шпанијом, која ће у понедељак, у Севиљи, дочекати састав Герета Саутгејта.

У Групи 2 Ц дивизије драма у финишу, пошто је Тиму Пуки у надокнади времена погодио за славље Финске у Естонији, за трећу минималну победу екипе са севера Европе и прво место на табели, испред Грчке која је поготком Костаса Митроглуа тукла Мађарску у Атини.

У дуелу још једних учесника Светског првенства - Белгије и Швајцарске - видели смо другу победу репрезентације коју води Роберто Мартинез (2:1), пошто је Ромелу Лукаку погоцима у 58. и 84. минуту донео сва три бода.

Једини погодак за "сајџије" дао је Марио Гаврановић у 76. минуту.

Белгија слави Ромелуа Лукаука! Црвени Ђаволи су у Бриселу после доста проблема победили Швајцарску са 2:1 у трећем колу Друге групе А дивизије Лиге нација и осамосталили се на врху табеле.

Швајцарци су у већем делу утакмице релативно добро парирали домаћину, али ипак нису имали решење за расположеног нападача Манчестер Јунајтеда.

Прво полувреме није било превише занимљиво, Белгијанци су углавном претили преко Караска и Азара, али без успеха у покушају да затресу мрежу.

У наставку је била другачија ситуација. Белгија је искористила прву прилику за гол у другом полувремену. Играо се 58. минут када је Томас Меније пронашао Лукакуа, а овај на радост домаћих навијача, погодио мрежу.

Тек после тога су се Швајцарци донекле тргли, а награда за храбрију игру дошла је у 78. минуту, када јеМарио Гаврановић из слободног ударца затресао мрежу.

Видели су Белгијанци да је враг однео шалу и кренули су по други, победоносни гол. И шест минута пре краја утакмице Лукаку је поново пронашао пут до мреже, а овај пут у улози асистента нашао се Дрис Мертенс.

ЛИГА НАЦИЈА - "А" ДИВИЗИЈА

Група 2

Белгија - Швајцарска 2:1 (0:0)
/Лукаку 58, 84 - Гаврановић 76/

ТАБЕЛА: Белгија 6, Швајцарска 3, Исланд 0.

Група 4

Хрватска - Енглеска 0:0

ТАБЕЛА: Шпанија 6, Енглеска 1, Хрватска 1.

ЛИГА НАЦИЈА - "Б" ДИВИЗИЈА

Група 3

Аустрија - Северна Ирска 1:0 (0:0)
/Арнаутовић 71/

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 6, Аустрија 3, Северна Ирска 0.

ЛИГА НАЦИЈА - "Ц" ДИВИЗИЈА

Група 2

Естонија - Финска 0:1 (0:0)
/Пуки 90+1/

Грчка - Мађарска 1:0 (0:0)
/Митроглу 65/

ТАБЕЛА: Финска 9, Грчка 6, Мађарска 3, Естонија 1.

ЛИГА НАЦИЈА - "Д" ДИВИЗИЈА

Група 2

Белорусија - Луксембург 1:0 (1:0)
/Сарока 43/

Молдавија - Сан Марино 2:0 (1:0)
/Гинсари 31, 67/

ТАБЕЛА: Белорусија 7, Луксембург 6, Молдавија 4, Сан Марино 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар