LN: "Zvonile" stative u Rijeci, Hrvatska se provukla!

Lukaku presudio Švajcarcima, "nula" Engleske i Hrvatske! Fudbaleri Engleske i Hrvatske odigrali su bez golova u trećem kolu Lige nacija na stadionu u Rijeci.  Dva puta su Englezi pogađali okvir gola Hrvatske, velike šanse imao je i Markus Rašford, ali derbi pred skoro pa praznom "Rujevicom" završen je bez golova.  Žali Bože ko im dade loptu. . . ! U reprizi polufinala poslednjeg Mundijala užasan fudbal u Rijeci! Lukaku je heroj večeri u Briselu.  Belgijski napadač dao oba gola u pobedi nad Švajcarskom od 2:1.

Fudbal 12.10.2018 | 23:20
LN: "Zvonile" stative u Rijeci, Hrvatska se provukla!
Meč Hrvata i Engleza odigran je bez publike što je možda i uticalo na jako spor ritam meča u kojem nismo videli mnogo zanimljivih dešavanja.

Posle jednog dosadnog prvog poluvremena u drugom je ipak bilo više dešavanja, ali ne dovoljno opasnih akcija da padne gol.

Početkom drugog dela igre Markus Rašford je imao dve kolosalne šanse, ali ih nije iskoristio, pa se može reći da je on bio tragičar meča. "Gordom albionu" je i poništen jedan gol, kada je u 74. mrežu Livakovića zatresao Hari Kejn, koji je ipak bio u ofsajdu.

U meču između Belgije i Švajcarske blistao je napadač Mančester junajteda Romelu Lukaku.

Lukaku se istakao sa dva pogotka i time doneo pobedu svojoj ekipi, koja je preuzela čeonu poziciju Grupe 2 Lige A Lige nacija od upravo Švajcaraca. Lukakuu je prvo asistirao Toma Menije, a zatim Dris Mertens.

Tanko veče u Ligi nacija!

Na sedam utakmica u četiri divizije ovog takmičenja videli smo samo devet golova, a fudbalske navijače je najviše razočarao izostanak pogodaka sa derbija večeri odigranog na "Rujevici" između Hrvatske i Engleske - 0:0.

Pred gotovo praznim stadionom u Rijeci, dozvoljen je bio dolazak Engleza i bilo ih je oko 400 na tribinama, videli smo "mlak" tempo, naročito u drugom poluvremenu, i rezultat koji nije po volji ni jednima ni drugima - pošto su praktično ostali bez šanse da trijumfuju u grupi ispred savršene Španije...

Englezi su bili bolji tim, pogodili su okvir gola dva puta - preko Erika Dajera i Harija Kejna koji su probali glavom - i uz to su imali dve velike šanse preko Markusa Rašforda.

Mladi napadač Mančester junajteda je dva put izlazio pred golmana Livakovića i reagovao užasno; prvi put se spetljao i nije uopšte uputio udarac, da bi drugi plut "plasirao" loptu pravo u grudi čuvara mreže Dinama.

Hrvati su najozbiljnije zapretili preko Perišića i Kramarića, dok je Kejnu poništen pogodak u drugom poluvremenu zbog ofsajda, kada je i "pocepao" mrežu.

Feliks Brih je, ipak, doneo pravu odluku...

Meč će se pamtiti i po tome što je debi zabeležio talentovani fudbaler Dortmunda Džejdon Sančo koji je sa 18 godina i 201 dan postao drugi najmlađi debitant Engleza u zvaničnim utakmicama (iza Dankana Edvardsa), dok u onim prijateljskim prvo mesto suvereno drži Teo Volkot.

„Smešno takmičenje“. Tako je Dejan Lovren nazvao Ligu nacija, saglasivši se sa trenerom Liverpula,Jirgenom Klopom da je reč o „najbesmislenijem takmičenju u svetu fudbala“. Da je, možda, u pravu pokazao je meč trećeg kola Grupe 4 A divizije u kome je njegova Hrvatska samo zahvaljujući sreći izbegla poraz od Engleske, mada kako je u većem delu susreta izgledao Gordi albion pošteno bi bilo da se obema selekcijama, kad bi moglo, oduzme i po ovaj jedan bod, jer viđeno na riječkoj Rujevici ne priliči finalisti i polufinalisti poslednjeg Mundijala. Jadno, baš kao i rezultat na semaforu – 0:0.

Pred praznim tribinama, zbog kazne UEFA prouzrokovane divljanjem navijača, Kockasti nisu mogli ni makac. Maltene čestitu priliku nisu stvorili, pa su u još jednom meču razočarali javnost, posle prošlomesečnog debakla u Španiji (0:6). Sa čak šestoricom protagonista srebra sa poslednjeg Prvenstva sveta u prvih 11 (Lovren, Vida, Modrić, Rakitić, Perišić, Kramarić), selekcija Zlatka Dalića delovala je neubedljivo i ostala je na dnu tabele. Englezi imaju za čim da žale, jer je Erik Dajer u prvom delu pogodio stativu, Hari Kejn u drugom prečku (jednom i zatresao mrežu i doslovce je pocepao, pa su morali da je ušivaju, ali je gol poništen), a Markus Rašford propustio najbolju priliku na utakmicu, kad je izbio sam pred Dominika Livakovića, da bi golman Dinama sjajno intervenisao.

Samo, slab je to fudbal u reprizi polufinala Mundijala i pokazatelj da će teško i Hrvati i Englezi da se nose sa odbeglom i preporođenom Španijom, koja će u ponedeljak, u Sevilji, dočekati sastav Gereta Sautgejta.

U Grupi 2 C divizije drama u finišu, pošto je Timu Puki u nadoknadi vremena pogodio za slavlje Finske u Estoniji, za treću minimalnu pobedu ekipe sa severa Evrope i prvo mesto na tabeli, ispred Grčke koja je pogotkom Kostasa Mitroglua tukla Mađarsku u Atini.

U duelu još jednih učesnika Svetskog prvenstva - Belgije i Švajcarske - videli smo drugu pobedu reprezentacije koju vodi Roberto Martinez (2:1), pošto je Romelu Lukaku pogocima u 58. i 84. minutu doneo sva tri boda.

Jedini pogodak za "sajdžije" dao je Mario Gavranović u 76. minutu.

Belgija slavi Romelua Lukauka! Crveni Đavoli su u Briselu posle dosta problema pobedili Švajcarsku sa 2:1 u trećem kolu Druge grupe A divizije Lige nacija i osamostalili se na vrhu tabele.

Švajcarci su u većem delu utakmice relativno dobro parirali domaćinu, ali ipak nisu imali rešenje za raspoloženog napadača Mančester Junajteda.

Prvo poluvreme nije bilo previše zanimljivo, Belgijanci su uglavnom pretili preko Karaska i Azara, ali bez uspeha u pokušaju da zatresu mrežu.

U nastavku je bila drugačija situacija. Belgija je iskoristila prvu priliku za gol u drugom poluvremenu. Igrao se 58. minut kada je Tomas Menije pronašao Lukakua, a ovaj na radost domaćih navijača, pogodio mrežu.

Tek posle toga su se Švajcarci donekle trgli, a nagrada za hrabriju igru došla je u 78. minutu, kada jeMario Gavranović iz slobodnog udarca zatresao mrežu.

Videli su Belgijanci da je vrag odneo šalu i krenuli su po drugi, pobedonosni gol. I šest minuta pre kraja utakmice Lukaku je ponovo pronašao put do mreže, a ovaj put u ulozi asistenta našao se Dris Mertens.

LIGA NACIJA - "A" DIVIZIJA

Grupa 2

Belgija - Švajcarska 2:1 (0:0)
/Lukaku 58, 84 - Gavranović 76/

TABELA: Belgija 6, Švajcarska 3, Island 0.

Grupa 4

Hrvatska - Engleska 0:0

TABELA: Španija 6, Engleska 1, Hrvatska 1.

LIGA NACIJA - "B" DIVIZIJA

Grupa 3

Austrija - Severna Irska 1:0 (0:0)
/Arnautović 71/

TABELA: Bosna i Hercegovina 6, Austrija 3, Severna Irska 0.

LIGA NACIJA - "C" DIVIZIJA

Grupa 2

Estonija - Finska 0:1 (0:0)
/Puki 90+1/

Grčka - Mađarska 1:0 (0:0)
/Mitroglu 65/

TABELA: Finska 9, Grčka 6, Mađarska 3, Estonija 1.

LIGA NACIJA - "D" DIVIZIJA

Grupa 2

Belorusija - Luksemburg 1:0 (1:0)
/Saroka 43/

Moldavija - San Marino 2:0 (1:0)
/Ginsari 31, 67/

TABELA: Belorusija 7, Luksemburg 6, Moldavija 4, San Marino 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar