ЕП до 21 - Мисија успјешно обављена: "Орлићи" иду на ЕУРО!

"Орлићи" ремијем са Аустријом оверили пласман на Европско првенство! Фудбалери Србије до 21 године одиграли су без голова са вршњацима из Аустрије у квалификационом мечу за Европско првенство.  Ништа од максималног учинка, али то је сада мање битно. . .  Без голова на новосадском Карађорђу, али велики славље селекције Горана Ђоровића.

Фудбал 12.10.2018 | 20:30
ЕП до 21 - Мисија успјешно обављена: "Орлићи" иду на ЕУРО!
"Орлићи" су ремијем обезбедили прво место у Групи 7 које их води директно на Европско првенство за фудбалере до 21 године 2019. које ће се одржати у Италији и Сан Марину.

Меч је протекао веома изједначено, без превише излгедних шанси и Србија је остварила први реми у групној фази квалификација, после осам тријумфа заредом и коло пре краја постала сигуран учесник Европског првенства.

Србија је наступила у следећем саставу: Радуновић – Гајић, Марковић, Јовановић, Богосавац – Рачић, Машовић, Пантић – Лутовац (Денић), Јовић (Шапоњић), Ранђеловић

Жреб за ЕП одржаће се 23. новембра у Болоњи, а уз Србију за сада су учешће обезбедили и Италија, Шпанија, Француска и Енглеска.

Хрватска је такође победила и била је боља резултатом 2:0 од Грчке у директном окршају за пласман на ЕП. У тој групи Хрвати и Грци имају по 22 бода, а у последњем колу Грчка дочекује Белорусију, док "ватрени" иду на гостовање Сан Марину.

На првенство пласираће се победници свих група, док пролазе и две екипе из баража.

Млада репрезентација Србије "оверила" је пласман на Европско првенство у Италији и Сан Марину наредног лета (од 16. до 30. јуна 2019). Нажалост, нису успели "орлићи" да вежу и девету узастопну победу, али је и реми са Аустријом у Новом Саду - 0:0 - био довољан.

Наши фудбалери као првопласирани у Групи 7 директно ће на завршни турнир, без обзира на резултате последњег кола квалификација у којем идућег уторка, 16. октобра, поново у Новом Саду играју против Јерменије.

Иако се прижељкивала још једна победа на "Карађорђу", то је било прилично тешко по веома лошем терену и против расположеног голмана гостију, Александера Шлагера. Жеља наших фудбалера није била спорна, константно су нападали, створили неколико добрих прилика, међутим, поред одличног чувара мреже, Аустрију је сачувала и статива у 38. минуту, после шута Данила Пантића из "слободњака"...

Млада селекција Србије обезбедила је пласман на Европско првенство у Италији и Сан Марину наредне године, пошто је коло пре краја ремизирала са Аустријом на новосадском Карађорђу и теоретски обезбедила прво место у квалификационој групи 7 - 0:0.

Орлићи су желели да задрже максималан учинак и остваре и девету победу у квалификацијама, створили су знатно више изгледних шанси од противника, али нису успели да савладају Александера Шлагера. Међутим, то неће представљати никакав разлог за незадовољство у табору Горана Ђоровића, јер је циљ испуњен и то на заиста импозантан начин.

Србија је била бољи ривал на терену већим делом меча. Играли су Орлићи по нотама незадрживог Данила Пантића. Одлични првотимац Партизана "везивао је у чвор" везни ред гостију, одлично је контролисао игри, правио бравуре, а његова статива из слободног ударца на истеку пола часа игре представљала је и највећу претњу пред оба гола у првих 45 минута.

Изабраници Горана Ђоровића доминацију из првог дела игре нису успели да крунишу поготком, па су се Аустријанци тргли на старту другог полувремена и запретили у неколико наврата, али је то заправо само мотивисало српске играче да поново додају гас и узврате истом мером. Орлићи су деловали мотивисаније, одлучније и квалитетније, желели су до новог славља, у одличним позицијама за постизање гола били су Пантић и Марковић, али су на крају ипак стигли до бода вредног великог тријумфа.

Велику препреку за знатно боље издање оба тима представљала је ужасна травната подлога на Карађорђу. За то је вероватно била одговорна чињеница да овај терен од почетка сезоне користе и Војводина и Пролетер из Новог Сада, па је доведен готово до катастрофалног стања. Данашња утакмица га је додатно покварила, па је питање да ли ће бити доведен у оптимално стање пред меч са Јерменијом за четири дана, који ће представљати идеалну прилику за прославу великог успеха ове генерације српских фудбалера.

Европско првенство у Италији и Сан Марину на програму је од 16. до 30. јуна наредне године, а нема сумње да ће Орлићи на њега доћи са највишим амбицијама.

СРБИЈА У21 - АУСТРИЈА У21 0:0

Стадион: Карађорђе
Судија: Стјуарт Отвел (Енглеска)
Жути картони: Лутовац, Јовановић (Србија), Лајнхарт, Ловрић, Хорват (Аустрија)

СРБИЈА (4-3-3): Радуновић - Гајић, Јовановић, Марковић, Богосавац - Рачић, Машовић, Пантић, Лутовац (од 53. Денић), Јовић (од 85. Шапоњић), Ранђеловић.

АУСТРИЈА (4-2-3-1): Шлагер - Инголич, Лајнхарт, Марешић, Улман - Љубић, Дансо - Волф (од 90+2. Баумгартнер), Ловрић (од 78. Љубичић), Хорват (од 46. Пркоп) - Грбић.

ГРУПА 7

Србија - Аустрија 0:0
Русија - Македонија 5:1

ТАБЕЛА: Србија 25, Русија 19, Аустрија 19, Јерменија 8, Македонија 4, Гибралтар 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар