EP do 21 - Misija uspješno obavljena: "Orlići" idu na EURO!

"Orlići" remijem sa Austrijom overili plasman na Evropsko prvenstvo! Fudbaleri Srbije do 21 godine odigrali su bez golova sa vršnjacima iz Austrije u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo.  Ništa od maksimalnog učinka, ali to je sada manje bitno. . .  Bez golova na novosadskom Karađorđu, ali veliki slavlje selekcije Gorana Đorovića.

Fudbal 12.10.2018 | 20:30
EP do 21 - Misija uspješno obavljena: "Orlići" idu na EURO!
"Orlići" su remijem obezbedili prvo mesto u Grupi 7 koje ih vodi direktno na Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine 2019. koje će se održati u Italiji i San Marinu.

Meč je protekao veoma izjednačeno, bez previše izlgednih šansi i Srbija je ostvarila prvi remi u grupnoj fazi kvalifikacija, posle osam trijumfa zaredom i kolo pre kraja postala siguran učesnik Evropskog prvenstva.

Srbija je nastupila u sledećem sastavu: Radunović – Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac – Račić, Mašović, Pantić – Lutovac (Denić), Jović (Šaponjić), Ranđelović

Žreb za EP održaće se 23. novembra u Bolonji, a uz Srbiju za sada su učešće obezbedili i Italija, Španija, Francuska i Engleska.

Hrvatska je takođe pobedila i bila je bolja rezultatom 2:0 od Grčke u direktnom okršaju za plasman na EP. U toj grupi Hrvati i Grci imaju po 22 boda, a u poslednjem kolu Grčka dočekuje Belorusiju, dok "vatreni" idu na gostovanje San Marinu.

Na prvenstvo plasiraće se pobednici svih grupa, dok prolaze i dve ekipe iz baraža.

Mlada reprezentacija Srbije "overila" je plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu narednog leta (od 16. do 30. juna 2019). Nažalost, nisu uspeli "orlići" da vežu i devetu uzastopnu pobedu, ali je i remi sa Austrijom u Novom Sadu - 0:0 - bio dovoljan.

Naši fudbaleri kao prvoplasirani u Grupi 7 direktno će na završni turnir, bez obzira na rezultate poslednjeg kola kvalifikacija u kojem idućeg utorka, 16. oktobra, ponovo u Novom Sadu igraju protiv Jermenije.

Iako se priželjkivala još jedna pobeda na "Karađorđu", to je bilo prilično teško po veoma lošem terenu i protiv raspoloženog golmana gostiju, Aleksandera Šlagera. Želja naših fudbalera nije bila sporna, konstantno su napadali, stvorili nekoliko dobrih prilika, međutim, pored odličnog čuvara mreže, Austriju je sačuvala i stativa u 38. minutu, posle šuta Danila Pantića iz "slobodnjaka"...

Mlada selekcija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu naredne godine, pošto je kolo pre kraja remizirala sa Austrijom na novosadskom Karađorđu i teoretski obezbedila prvo mesto u kvalifikacionoj grupi 7 - 0:0.

Orlići su želeli da zadrže maksimalan učinak i ostvare i devetu pobedu u kvalifikacijama, stvorili su znatno više izglednih šansi od protivnika, ali nisu uspeli da savladaju Aleksandera Šlagera. Međutim, to neće predstavljati nikakav razlog za nezadovoljstvo u taboru Gorana Đorovića, jer je cilj ispunjen i to na zaista impozantan način.

Srbija je bila bolji rival na terenu većim delom meča. Igrali su Orlići po notama nezadrživog Danila Pantića. Odlični prvotimac Partizana "vezivao je u čvor" vezni red gostiju, odlično je kontrolisao igri, pravio bravure, a njegova stativa iz slobodnog udarca na isteku pola časa igre predstavljala je i najveću pretnju pred oba gola u prvih 45 minuta.

Izabranici Gorana Đorovića dominaciju iz prvog dela igre nisu uspeli da krunišu pogotkom, pa su se Austrijanci trgli na startu drugog poluvremena i zapretili u nekoliko navrata, ali je to zapravo samo motivisalo srpske igrače da ponovo dodaju gas i uzvrate istom merom. Orlići su delovali motivisanije, odlučnije i kvalitetnije, želeli su do novog slavlja, u odličnim pozicijama za postizanje gola bili su Pantić i Marković, ali su na kraju ipak stigli do boda vrednog velikog trijumfa.

Veliku prepreku za znatno bolje izdanje oba tima predstavljala je užasna travnata podloga na Karađorđu. Za to je verovatno bila odgovorna činjenica da ovaj teren od početka sezone koriste i Vojvodina i Proleter iz Novog Sada, pa je doveden gotovo do katastrofalnog stanja. Današnja utakmica ga je dodatno pokvarila, pa je pitanje da li će biti doveden u optimalno stanje pred meč sa Jermenijom za četiri dana, koji će predstavljati idealnu priliku za proslavu velikog uspeha ove generacije srpskih fudbalera.

Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu na programu je od 16. do 30. juna naredne godine, a nema sumnje da će Orlići na njega doći sa najvišim ambicijama.

SRBIJA U21 - AUSTRIJA U21 0:0

Stadion: Karađorđe
Sudija: Stjuart Otvel (Engleska)
Žuti kartoni: Lutovac, Jovanović (Srbija), Lajnhart, Lovrić, Horvat (Austrija)

SRBIJA (4-3-3): Radunović - Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac - Račić, Mašović, Pantić, Lutovac (od 53. Denić), Jović (od 85. Šaponjić), Ranđelović.

AUSTRIJA (4-2-3-1): Šlager - Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman - Ljubić, Danso - Volf (od 90+2. Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46. Prkop) - Grbić.

GRUPA 7

Srbija - Austrija 0:0
Rusija - Makedonija 5:1

TABELA: Srbija 25, Rusija 19, Austrija 19, Jermenija 8, Makedonija 4, Gibraltar 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar