Челник Звезде хтио да уплати 5.000.000 евра на пораз са пет голова разлике?!

УЕФА је обавестила француске власти о нерегуларним радњама на мечу између ПСЖ-а и Црвене звезде, а разлог је покушај клађења једног од Звездиних челника.  Џајић за Французе: Није могуће, није истина! "Ви сте први од којих чујем за ово. Нисам ништа чуо о томе", поручује некадашњи директор црвено-белих.

Фудбал 12.10.2018 | 22:30
Челник Звезде хтио да уплати 5.000.000 евра на пораз са пет голова разлике?!
ПСЖ је декласирао Звезду на "Парку принчева" у другом колу Лиге шампиона са 6:1, а пре меча многи су очекивали баш овакав исход.

Угледни француски портал "Л'Екип" тврди да је неко од функционера Црвене звезде пред меч покушао да уплати чак 5.000.000 евра на победу Парижана од барем пет голова разлике против српског првака, а да је УЕФА то сазнала и обавестила надлежне у Француској.

Како наводи Л'Екип, доушник који је обавестио председника УЕФА Александера Чеферина је веома поуздан, а неименовани "високи челник" из редова црвено-белих је планирао да профитира са огромном уплатом преко више кладионичарских портала.

Болан пораз управо би могао да постане још болнији. Угледни Екип тврди: Уефа је обавестила француско тужилаштво да је један од “високих функционера” Црвене звезде покушао је да уплати чак 5.000.000 евра да ће шампион Србије против Пари Сен Жермена изгубити са пет голова разлике. Наравно, изазвало је то сумње о нечасним радњама.

Л’Екип даље наводи да су неколико дана пре утакмице о целом случају обавештени и председник УефеАлександар Чеферин и његови најближи сарадници. Информација је стигла од доушника чији идентитет није објављен, али чији се “педигре” сматра кредибилним.

Према њему, високи функционер Црвене звезде је са сарадницима спремао 5.000.000 евра да уплати на пораз београдског тима са пет голова разлике. Зарада коју би остварио преко различитих сајтова мерила би се десетина милиона евра.

Међутим, има у тексту и неких нелогичности. Рецимо тврдња да је тај Звездин функционер “измешао” састав тима како би се утакмица одвијала у жељеном правцу. А није баш да су црвено-бели на Парку принчева играли у комбинованом саставу, јер Горан Чаушић и Вељко Симић – једини који нису увек на терену – нису баш ни другопозивци.

Доушник такође тврди и да се неименовани Звездин званичник дан пре меча у једној париској палати састао са председником Пари Сен Жермена Насером Ал-Келаифијем. Истражни органи надлежног финансијског тужилаштва наводно су оптужбе схватили веома озбиљно. Истрага је, подвлачи Л’Екип, званично отворена. Даље се пише да су инспектори 2. октобра, дан пре утакмице, “дискретно” прислушкивали разговор Звездиног званичник и Ал-Келаифија, али да нико од њих није рекао ништа спорно.

Следећег дана, на дан утакмице, исти полицајци су били на Парку принчева. Сумња је прорадила кад је Килијан Мбапе у 70. минуте погодио за 5:0, а потом после гола Марка Марина и Нејмар за коначних 6:1 у 81.

“Није могуће! То није тачно”, преноси Л’Екип речи Драгана Џајића, почасног председника црвено-белих.

Л’Екип процењује да победа Пари Сен Жермена није никакво изненађење, али да се после ремија Звезде са Наполијем није ни очекивало да ће бити тако лако. Па су тако на самој утакмици била и стручна лица која су “процењивала сумњиву пасивност појединих играча српског тима”.

Истрага је настављена и после утакмице. Уефин доушник је у Ниону испричао и да је мистериозни челник Звезде – под условом да је цела прича уопште тачна – из свог џепа инвестирао 3.000.000 од 5.000.000 евра и да је у једном париском тренди локалу требало да покупи новац одмах након меча. Међутим, истражитељи су ту дојаву прекасно добили, па нису стигли на састанак, ако се исти и десио.

Пре саме утакмице, надлежни органи су пажљиво пратили све опкладе уплаћене на меч Пари Сен Жермена и Црвене звезде. У Француској ипак нису приметили некакве чудне кладионичарске шаблоне.

Из Уефе су на све ове тврдње кратко одговорили рекавши да овакве случајеве никад не коментаришу пре но што се истрага заврши.

И сам Л’Екип на крају текста истиче да “у овој фази истраге нема конкретних доказа, већ само основана сумња” коју даље испитују и Уефа и надлежни француски органи.

“Све су могућности отворене. И да је меч намештен, али и да је неко малициозно покушао да нашкоди угледу Црвене звезде”, закључује се у тексту.

Џајић за Французе: Није могуће, није истина! "Ви сте први од којих чујем за ово. Нисам ништа чуо о томе", поручује некадашњи директор црвено-белих.

Француски Л'Екип одмах је контактирао почасног председника Црвене звезде Драгана Џајића за коментар поводом сумњи око покушаја уплаћивања огромне суме новца на исход утакмице између Пари Сен Жермена и српског шампиона.

Како пише овај угледни лист некадашњи директор црвено-белих се изненадио, али и насмејао постављеним питањем.

"Ви сте први од којих чујем за ово. Нисам ништа чуо о томе. Није могуће, није истина!", рекао је Џајић за Л'Екип.

Како се наводи у тексту, УЕФА је обавестила француско тужилаштво да је један од високих функционера Црвене звезде покушао је да уплати чак 5.000.000 евра да ће шампион Србије против Пари Сен Жермена изгубити са пет голова разлике. Наравно, све то изазвало је сумње о нечасним радњама.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар