Čelnik Zvezde htio da uplati 5.000.000 evra na poraz sa pet golova razlike?!

UEFA je obavestila francuske vlasti o neregularnim radnjama na meču između PSŽ-a i Crvene zvezde, a razlog je pokušaj klađenja jednog od Zvezdinih čelnika.  Džajić za Francuze: Nije moguće, nije istina! "Vi ste prvi od kojih čujem za ovo. Nisam ništa čuo o tome", poručuje nekadašnji direktor crveno-belih.

Fudbal 12.10.2018 | 22:30
Čelnik Zvezde htio da uplati 5.000.000 evra na poraz sa pet golova razlike?!
PSŽ je deklasirao Zvezdu na "Parku prinčeva" u drugom kolu Lige šampiona sa 6:1, a pre meča mnogi su očekivali baš ovakav ishod.

Ugledni francuski portal "L'Ekip" tvrdi da je neko od funkcionera Crvene zvezde pred meč pokušao da uplati čak 5.000.000 evra na pobedu Parižana od barem pet golova razlike protiv srpskog prvaka, a da je UEFA to saznala i obavestila nadležne u Francuskoj.

Kako navodi L'Ekip, doušnik koji je obavestio predsednika UEFA Aleksandera Čeferina je veoma pouzdan, a neimenovani "visoki čelnik" iz redova crveno-belih je planirao da profitira sa ogromnom uplatom preko više kladioničarskih portala.

Bolan poraz upravo bi mogao da postane još bolniji. Ugledni Ekip tvrdi: Uefa je obavestila francusko tužilaštvo da je jedan od “visokih funkcionera” Crvene zvezde pokušao je da uplati čak 5.000.000 evra da će šampion Srbije protiv Pari Sen Žermena izgubiti sa pet golova razlike. Naravno, izazvalo je to sumnje o nečasnim radnjama.

L’Ekip dalje navodi da su nekoliko dana pre utakmice o celom slučaju obavešteni i predsednik UefeAleksandar Čeferin i njegovi najbliži saradnici. Informacija je stigla od doušnika čiji identitet nije objavljen, ali čiji se “pedigre” smatra kredibilnim.

Prema njemu, visoki funkcioner Crvene zvezde je sa saradnicima spremao 5.000.000 evra da uplati na poraz beogradskog tima sa pet golova razlike. Zarada koju bi ostvario preko različitih sajtova merila bi se desetina miliona evra.

Međutim, ima u tekstu i nekih nelogičnosti. Recimo tvrdnja da je taj Zvezdin funkcioner “izmešao” sastav tima kako bi se utakmica odvijala u željenom pravcu. A nije baš da su crveno-beli na Parku prinčeva igrali u kombinovanom sastavu, jer Goran Čaušić i Veljko Simić – jedini koji nisu uvek na terenu – nisu baš ni drugopozivci.

Doušnik takođe tvrdi i da se neimenovani Zvezdin zvaničnik dan pre meča u jednoj pariskoj palati sastao sa predsednikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem. Istražni organi nadležnog finansijskog tužilaštva navodno su optužbe shvatili veoma ozbiljno. Istraga je, podvlači L’Ekip, zvanično otvorena. Dalje se piše da su inspektori 2. oktobra, dan pre utakmice, “diskretno” prisluškivali razgovor Zvezdinog zvaničnik i Al-Kelaifija, ali da niko od njih nije rekao ništa sporno.

Sledećeg dana, na dan utakmice, isti policajci su bili na Parku prinčeva. Sumnja je proradila kad je Kilijan Mbape u 70. minute pogodio za 5:0, a potom posle gola Marka Marina i Nejmar za konačnih 6:1 u 81.

“Nije moguće! To nije tačno”, prenosi L’Ekip reči Dragana Džajića, počasnog predsednika crveno-belih.

L’Ekip procenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije nikakvo iznenađenje, ali da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije ni očekivalo da će biti tako lako. Pa su tako na samoj utakmici bila i stručna lica koja su “procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima”.

Istraga je nastavljena i posle utakmice. Uefin doušnik je u Nionu ispričao i da je misteriozni čelnik Zvezde – pod uslovom da je cela priča uopšte tačna – iz svog džepa investirao 3.000.000 od 5.000.000 evra i da je u jednom pariskom trendi lokalu trebalo da pokupi novac odmah nakon meča. Međutim, istražitelji su tu dojavu prekasno dobili, pa nisu stigli na sastanak, ako se isti i desio.

Pre same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde. U Francuskoj ipak nisu primetili nekakve čudne kladioničarske šablone.

Iz Uefe su na sve ove tvrdnje kratko odgovorili rekavši da ovakve slučajeve nikad ne komentarišu pre no što se istraga završi.

I sam L’Ekip na kraju teksta ističe da “u ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već samo osnovana sumnja” koju dalje ispituju i Uefa i nadležni francuski organi.

“Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde”, zaključuje se u tekstu.

Džajić za Francuze: Nije moguće, nije istina! "Vi ste prvi od kojih čujem za ovo. Nisam ništa čuo o tome", poručuje nekadašnji direktor crveno-belih.

Francuski L'Ekip odmah je kontaktirao počasnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića za komentar povodom sumnji oko pokušaja uplaćivanja ogromne sume novca na ishod utakmice između Pari Sen Žermena i srpskog šampiona.

Kako piše ovaj ugledni list nekadašnji direktor crveno-belih se iznenadio, ali i nasmejao postavljenim pitanjem.

"Vi ste prvi od kojih čujem za ovo. Nisam ništa čuo o tome. Nije moguće, nije istina!", rekao je Džajić za L'Ekip.

Kako se navodi u tekstu, UEFA je obavestila francusko tužilaštvo da je jedan od visokih funkcionera Crvene zvezde pokušao je da uplati čak 5.000.000 evra da će šampion Srbije protiv Pari Sen Žermena izgubiti sa pet golova razlike. Naravno, sve to izazvalo je sumnje o nečasnim radnjama.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar