"Орлови" послије Подгорице: Нисмо очекивали...

Репрезентативци Србије истакли добру атмосферу у Подгорици. Сматрају да су лакше од очекиваног стигли до три бода, која морају да буду потврђена у Букурешту.

Фудбал 12.10.2018 | 20:40
"Орлови" послије Подгорице: Нисмо очекивали...
Репрезентативци Србије, дан после победе у Подгорици, отпутовали су за Букурешт, где их у недељу очекује меч 4. кола Групе 4 дивизије Ц Лиге нација.

"Орлови" су против Црне Горе, у подмлађеном саставу, освојили три бода и наредни дуел са Румунима за наш тим може да буде и кључан када је у питању борба за прво место.

Утисци после дуела са "соколовима" су врло позитивни. Повратник у национални тим, Мијат Гаћиновић, каже да је циљ испуњен.

"Сјајно смо примљени у Подгорици и надам се да ћемо узвратити истом мером. Најважније да смо освојили сва три бода, јер је по мени ово било најтеже гостовање у групи", оценио је млади фудбалер Ајнтрахта из Франкфурта.

Он сматра да је игра била добра, али да има и ствари које могу да се поправе.

"С обзиром на то да су најважнији бодови, морамо да будемо задовољни. Добро смо анализирали Црну Гору. Знали смо да ће покушати да нас уз помоћ публике нападну од првог минута, да нам дају рани гол. Ипак, у томе смо ми успели, али све до другог нашег гола у финишу, утакмица је била неизвесна", рекао је Гаћиновић.

Сергеј Милинковић-Савић шансу је добио у другом полувремену.

"Нисмо очекивали да ћемо овако лако победити. Знали смо да је Црна Гора добра екипа. Одлично смо ушли у меч и пенал нам је доста помогао. У другом делу домаћин нас је притиснуо, али смо за разлику од гостовања у Литванији успели да дамо други гол и решимо меч. Идемо у Букурешт на победу и прво место. Морамо да победимо да бисмо лакше одиграли последње две утакмице", рекао је ас Лација.

Сергеј се осврнуо и на атмосферу.

"Атмосфера је била сјајна, пун стадион...".

С друге стране терене био је његов клупски друг Адам Марушић.

"Нормално да сам се чуо са Марушићем, и када смо дошли у Подгорицу и пред меч. Нисмо много причали о утакмици, нисмо хтели да одајемо тајне", навео је Милинковић-Савић.

Александар Митровић наставио је у Подгорици да решета противничке мреже. Био је стрелац оба гола.

"Победили смо добру екипу и мислим да смо све одрадили што је селектор тражио од нас. Држали смо Стевана (Јоветића прим.аут.) далеко од гола, терали смо га да се 'спушта' по лопту и није био толико опасан. Одиграли смо на резултат. Атмосфера је била јако лепа, само је терен био мало лош. Црна Гора има добре дефанзивце и лепо је када се игра против таквих играча", био је кратак најбољи стрелац Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар