"Orlovi" poslije Podgorice: Nismo očekivali...

Reprezentativci Srbije istakli dobru atmosferu u Podgorici. Smatraju da su lakše od očekivanog stigli do tri boda, koja moraju da budu potvrđena u Bukureštu.

Fudbal 12.10.2018 | 20:40
"Orlovi" poslije Podgorice: Nismo očekivali...
Reprezentativci Srbije, dan posle pobede u Podgorici, otputovali su za Bukurešt, gde ih u nedelju očekuje meč 4. kola Grupe 4 divizije C Lige nacija.

"Orlovi" su protiv Crne Gore, u podmlađenom sastavu, osvojili tri boda i naredni duel sa Rumunima za naš tim može da bude i ključan kada je u pitanju borba za prvo mesto.

Utisci posle duela sa "sokolovima" su vrlo pozitivni. Povratnik u nacionalni tim, Mijat Gaćinović, kaže da je cilj ispunjen.

"Sjajno smo primljeni u Podgorici i nadam se da ćemo uzvratiti istom merom. Najvažnije da smo osvojili sva tri boda, jer je po meni ovo bilo najteže gostovanje u grupi", ocenio je mladi fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta.

On smatra da je igra bila dobra, ali da ima i stvari koje mogu da se poprave.

"S obzirom na to da su najvažniji bodovi, moramo da budemo zadovoljni. Dobro smo analizirali Crnu Goru. Znali smo da će pokušati da nas uz pomoć publike napadnu od prvog minuta, da nam daju rani gol. Ipak, u tome smo mi uspeli, ali sve do drugog našeg gola u finišu, utakmica je bila neizvesna", rekao je Gaćinović.

Sergej Milinković-Savić šansu je dobio u drugom poluvremenu.

"Nismo očekivali da ćemo ovako lako pobediti. Znali smo da je Crna Gora dobra ekipa. Odlično smo ušli u meč i penal nam je dosta pomogao. U drugom delu domaćin nas je pritisnuo, ali smo za razliku od gostovanja u Litvaniji uspeli da damo drugi gol i rešimo meč. Idemo u Bukurešt na pobedu i prvo mesto. Moramo da pobedimo da bismo lakše odigrali poslednje dve utakmice", rekao je as Lacija.

Sergej se osvrnuo i na atmosferu.

"Atmosfera je bila sjajna, pun stadion...".

S druge strane terene bio je njegov klupski drug Adam Marušić.

"Normalno da sam se čuo sa Marušićem, i kada smo došli u Podgoricu i pred meč. Nismo mnogo pričali o utakmici, nismo hteli da odajemo tajne", naveo je Milinković-Savić.

Aleksandar Mitrović nastavio je u Podgorici da rešeta protivničke mreže. Bio je strelac oba gola.

"Pobedili smo dobru ekipu i mislim da smo sve odradili što je selektor tražio od nas. Držali smo Stevana (Jovetića prim.aut.) daleko od gola, terali smo ga da se 'spušta' po loptu i nije bio toliko opasan. Odigrali smo na rezultat. Atmosfera je bila jako lepa, samo je teren bio malo loš. Crna Gora ima dobre defanzivce i lepo je kada se igra protiv takvih igrača", bio je kratak najbolji strelac Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar