Бисери Драгана Ђурића...

Не сећам се играча ког сам довео! Где је новац од оних које сам оставио? Великом стручњаку Милојевићу се смеју људи! И – између осталог – питање „где може Ћурковић да буде успешнији од мене?“

Фудбал 12.10.2018 | 22:00
Бисери Драгана Ђурића...
Информација да је Партизан у блокади, због неисплаћене друге рате обештећења за трансфер Николе Вујовића из Могрена, реализован још у зиму 2009, представљала је окидач за нови сукоб на релацији бивших и актуелних властодржаца у Хумској 1. Садашње руководство подсећа да 200.000 евра дуга потражује фирма „Бонум“, чији је поверилац некадашњи офанзивац Црвене звезде Бранко Бошковић, јер Управа под вођством Драгана Ђурића никад није намирила потраживања.

А Ђурић иде толико далеко да каже да се не сећа играча, иако је овај, између осталог, дао гол у вечитом дербију.

„Да, нисмо платили, нисмо тад били у могућности... А они (садашњи руководиоци, оп. аут.), продају 20 играча за годину, без обештећења? Ко је то још радио? Нико, само они“, љутито говори бивши председник Парног ваљка за Спортски журнал. „Не сећам се уопште тог играча! Мислио сам да је то с плаћањем решено, било је у надлежности генералног секретара. Плаћао сам и ја наслеђене дугове претходних председника, па сам ћутао. То је нормално, мораш то да радиш. То је било, нема дилеме... Али, мајсторе, толико си добио пара од играча које смо ти оставили“.

Запитаће се неко којих пара. Ђурић уверава да је осим 13.000.000 евра дуга (званични податак приликом примопредаје власти у децембру 2014) оставио црно-белима кадар за продају.

„А где је новац од обештећења за 20 играча које смо им оставили, међу њима и репрезентативаца? Људи, то су милиони. Шкулетић, Марковић, Митровић, Настасић... Кога све још? И, сад је проблем 200.000 евра? Да су сели да разговарају са људима из Могрена можда би то било умањено, Бора Лазовић је коректан човек. Поставите ви њима питање зашто нисте наплаћивали обештећење? Хвале се, играч им опрости плату 60.000, а обештећење би можда било 2.500.000. У моје време Партизан никог није пустио без обештећења. Побогу, клуб живи од тога, то је наша имовина, не смеш то да чиниш. Шта се крије иза тога?“

Журнал је, ипак, подсетио Драгана Ђурића да је само у лето 2017. Партизан продао фудбалере у вредности од 13.700.000 евра (Миленковић, Леонардо, Ђурђевић, Михајловић), међутим...

„Ма немојте... Пустили су Богосавца, дечко сад игра у младој репрезентацији. Ђорђе Јовановић таман почео да даје голове, они га продају. Вук Рашовић и ја смо две године спремали Митровића, продали га за 5.000.000, плус 2.500.000 од наредног трансфера. Е, то је посао“.

Наставио је Ђурић да прозива:

„Шта ви то пишете: Иван Ћурковић успешнији од мене? Па то стварно нема смисла“, наљутио се некадашњи председник Партизана, а кад га је Журнал подсетио да почасни има више трофеја узврати је. „Био је три пута дуже од мене. А, ја? Шест узастопних титула. Неко је рекао: десило се, сплет околности. Е, мајсторе, не може тако. Можда једне године, ал’ шест“.

Мало о садашњем кадру, за који је пре само месец дана тврдио да ће да „прими пет комада у вечитом дербију“.

„Партизан никад није имао лошији тим у историји. Сем Стојковића, Илића и Вулићевића, уз напомену да последња двојица не играју, не знам никог. Цела екипа не вреди укупно 5.000.000 евра. Није Илиев крив, кô да се он нешто и пита. Грешили су и моји спортски директори, али смо могли то да трпимо. Иван Томић је био супер, иако ни све његове процене нису биле одличне“.

А кад је завршио са пецкањем људи у Партизану, прешао је Ђурић на Црвену звезду и њеног шефа струкеВладана Милојевића.

„Бата Мирковић је будућност српског тренерског посла. Надиграо је овог великог стручњака из Звезде. Тог мајстора. Изгубили бисмо да је сваки други тренер седео на Звездиној клупи. Шта је урадио у Европи. Смеју му се људи“, каже за Журнал некадашњи челник Партизана, мада црвено-бели могу да се подиче пласманом у Лигу шампиона. „На чисту срећу! Два шута - два гола у Салцбургу, то се једном деси. А ми? Прса у прса са Андерлехтом, водили су Бриселу 0:2! Па у Лиги шампиона, није се знало ко је Партизан, ко Арсенал! Притом, сећате се, судија нас оштетио“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар