Biseri Dragana Đurića...

Ne sećam se igrača kog sam doveo! Gde je novac od onih koje sam ostavio? Velikom stručnjaku Milojeviću se smeju ljudi! I – između ostalog – pitanje „gde može Ćurković da bude uspešniji od mene?“

Fudbal 12.10.2018 | 22:00
Biseri Dragana Đurića...
Informacija da je Partizan u blokadi, zbog neisplaćene druge rate obeštećenja za transfer Nikole Vujovića iz Mogrena, realizovan još u zimu 2009, predstavljala je okidač za novi sukob na relaciji bivših i aktuelnih vlastodržaca u Humskoj 1. Sadašnje rukovodstvo podseća da 200.000 evra duga potražuje firma „Bonum“, čiji je poverilac nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde Branko Bošković, jer Uprava pod vođstvom Dragana Đurića nikad nije namirila potraživanja.

A Đurić ide toliko daleko da kaže da se ne seća igrača, iako je ovaj, između ostalog, dao gol u večitom derbiju.

„Da, nismo platili, nismo tad bili u mogućnosti... A oni (sadašnji rukovodioci, op. aut.), prodaju 20 igrača za godinu, bez obeštećenja? Ko je to još radio? Niko, samo oni“, ljutito govori bivši predsednik Parnog valjka za Sportski žurnal. „Ne sećam se uopšte tog igrača! Mislio sam da je to s plaćanjem rešeno, bilo je u nadležnosti generalnog sekretara. Plaćao sam i ja nasleđene dugove prethodnih predsednika, pa sam ćutao. To je normalno, moraš to da radiš. To je bilo, nema dileme... Ali, majstore, toliko si dobio para od igrača koje smo ti ostavili“.

Zapitaće se neko kojih para. Đurić uverava da je osim 13.000.000 evra duga (zvanični podatak prilikom primopredaje vlasti u decembru 2014) ostavio crno-belima kadar za prodaju.

„A gde je novac od obeštećenja za 20 igrača koje smo im ostavili, među njima i reprezentativaca? Ljudi, to su milioni. Škuletić, Marković, Mitrović, Nastasić... Koga sve još? I, sad je problem 200.000 evra? Da su seli da razgovaraju sa ljudima iz Mogrena možda bi to bilo umanjeno, Bora Lazović je korektan čovek. Postavite vi njima pitanje zašto niste naplaćivali obeštećenje? Hvale se, igrač im oprosti platu 60.000, a obeštećenje bi možda bilo 2.500.000. U moje vreme Partizan nikog nije pustio bez obeštećenja. Pobogu, klub živi od toga, to je naša imovina, ne smeš to da činiš. Šta se krije iza toga?“

Žurnal je, ipak, podsetio Dragana Đurića da je samo u leto 2017. Partizan prodao fudbalere u vrednosti od 13.700.000 evra (Milenković, Leonardo, Đurđević, Mihajlović), međutim...

„Ma nemojte... Pustili su Bogosavca, dečko sad igra u mladoj reprezentaciji. Đorđe Jovanović taman počeo da daje golove, oni ga prodaju. Vuk Rašović i ja smo dve godine spremali Mitrovića, prodali ga za 5.000.000, plus 2.500.000 od narednog transfera. E, to je posao“.

Nastavio je Đurić da proziva:

„Šta vi to pišete: Ivan Ćurković uspešniji od mene? Pa to stvarno nema smisla“, naljutio se nekadašnji predsednik Partizana, a kad ga je Žurnal podsetio da počasni ima više trofeja uzvrati je. „Bio je tri puta duže od mene. A, ja? Šest uzastopnih titula. Neko je rekao: desilo se, splet okolnosti. E, majstore, ne može tako. Možda jedne godine, al’ šest“.

Malo o sadašnjem kadru, za koji je pre samo mesec dana tvrdio da će da „primi pet komada u večitom derbiju“.

„Partizan nikad nije imao lošiji tim u istoriji. Sem Stojkovića, Ilića i Vulićevića, uz napomenu da poslednja dvojica ne igraju, ne znam nikog. Cela ekipa ne vredi ukupno 5.000.000 evra. Nije Iliev kriv, kô da se on nešto i pita. Grešili su i moji sportski direktori, ali smo mogli to da trpimo. Ivan Tomić je bio super, iako ni sve njegove procene nisu bile odlične“.

A kad je završio sa peckanjem ljudi u Partizanu, prešao je Đurić na Crvenu zvezdu i njenog šefa strukeVladana Milojevića.

„Bata Mirković je budućnost srpskog trenerskog posla. Nadigrao je ovog velikog stručnjaka iz Zvezde. Tog majstora. Izgubili bismo da je svaki drugi trener sedeo na Zvezdinoj klupi. Šta je uradio u Evropi. Smeju mu se ljudi“, kaže za Žurnal nekadašnji čelnik Partizana, mada crveno-beli mogu da se podiče plasmanom u Ligu šampiona. „Na čistu sreću! Dva šuta - dva gola u Salcburgu, to se jednom desi. A mi? Prsa u prsa sa Anderlehtom, vodili su Briselu 0:2! Pa u Ligi šampiona, nije se znalo ko je Partizan, ko Arsenal! Pritom, sećate se, sudija nas oštetio“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar