Анализа: Ко је како играо у Серији А до сада?

Пјонтек испред Роналда и величанственог Инсињеа, разочарања Џеко, Сергеј, Даглас Коста, Пасторе, Чалханоглу… Пресек досадашњег тока сезоне. . .

Фудбал 12.10.2018 | 23:30
Анализа: Ко је како играо у Серији А до сада?
Фудбалери их баш не воле, бар не када одиграју лоше, али за широке народне масе оцене новинара најбоље су сведочанство учинка на терену. И у неким земљама прилично се озбиљно схватају. Посебно у Италији. Иако и тамо има великих размимоилажења у субјективним утисцима, чињеница је да угледна Газета дело спорт ипак најобјективнији приказ стања у Серији А. Баш Газета данас нам доноси пресек досадашњег тока сезоне. По тимовима. Па да видимо како то изгледа…

ЈУВЕНТУС – Кристијано Роналдо можда статистички не изгледа као она ала из Реала, али суштински своје обавља више него добро и са просечном оценом 6,81 други је најбоље оцењени играч Серије А, одмах иза Ђеновиног чуда Кшиштофа Пјонтека, најбољег стрелца првенства (6,93). Алесандро Матри се не рачуна, иако му је просек 7,5, али то је зато што је и одиграо само једну утакмицу. Како било, Јувентус доминира лигом са шесторицом играча који просеком пребацују оцену 6,5. У тој групи су и Бернардески (6,5), Манџукић(6,57), Матуиди (6,58), Кјелини (6,58) и Кансело (6,64). Испод очекивања до сада су играли Даглас Костакоме је на оцену 5,37 значајно утицало искључење против Сасуола, те Хуан Квадрадо (5,75).

НАПОЛИ – Карло Анчелоти је васкрсао Лоренца Инсињеа! Са просечном оценом 6,62 “величанствени Лоренцо”, како га назива Газета, најлепши је утисак у Напуљу. Иза њега Алан (6,5) и Каљехон (6,41), док је потпуно подбацио капитен Марек Хамшик, који никако да се привикне на Карлетов стил игре па му је процечна оцеан свега 5,6. Нису одушевили ни Раул Албион и Марио Руи (5,75 обојица) ни Елсеид Хисај (5,71).

ИНТЕР И МИЛАН – Истичу се Раџа Најнголан у Интеру (6,41) и Сусо у Милану (6,81). Најбољи играчи миланских ривала пред Дерби дела Мадонина заказан за 21. октобар. Код Росонера плату оправдава и Гонзало Игуаинса просечном оценом 6,5, док је у табору Неразура успех правилније распоређен на Де Фраја (6,25),Самира Хандановића (6,18) и Милана Шкрињара (6,16), па и Лаутара Мартинеза (6,33), али на малом узорку од три утакмице. Морали би да се поправе Кејта у Интеру (5,42) и Ромањоли (5,71) и Чалханоглу (5,83) у Милану.

РИМСКИ РИВАЛИ – Рома и Лацио још чекају на права издања највећих звезда Едина Џека и Сергеја Милинковић Савића. Хет-трик против Плзења се Џеку не рачуна, јер је пао у Лиги шампиона, али се чини да се Дијамант подиже. Ипак, за сада скромна оцена од 5,71. Ни Милинковић Савић нема чиме да се похвали са просечном оценом од 5,57. Уместо њих искочили су неки други играчи, али нико се баш није испрсио. Рецимо,Флоренци, Ундер и Сантон су најбољи у табору Ђалороса са оценом 6,25. Нико дакле ни да приђе оцени 6,5. У Лацију изнад осталих је Лукас Леива. Подбацили су Луис Алберто (5,5) на једној и Хавијер Пасторе (5,58) на другој страни.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар