Analiza: Ko je kako igrao u Seriji A do sada?

Pjontek ispred Ronalda i veličanstvenog Insinjea, razočaranja Džeko, Sergej, Daglas Kosta, Pastore, Čalhanoglu… Presek dosadašnjeg toka sezone. . .

Fudbal 12.10.2018 | 23:30
Analiza: Ko je kako igrao u Seriji A do sada?
Fudbaleri ih baš ne vole, bar ne kada odigraju loše, ali za široke narodne mase ocene novinara najbolje su svedočanstvo učinka na terenu. I u nekim zemljama prilično se ozbiljno shvataju. Posebno u Italiji. Iako i tamo ima velikih razmimoilaženja u subjektivnim utiscima, činjenica je da ugledna Gazeta delo sport ipak najobjektivniji prikaz stanja u Seriji A. Baš Gazeta danas nam donosi presek dosadašnjeg toka sezone. Po timovima. Pa da vidimo kako to izgleda…

JUVENTUS – Kristijano Ronaldo možda statistički ne izgleda kao ona ala iz Reala, ali suštinski svoje obavlja više nego dobro i sa prosečnom ocenom 6,81 drugi je najbolje ocenjeni igrač Serije A, odmah iza Đenovinog čuda Kšištofa Pjonteka, najboljeg strelca prvenstva (6,93). Alesandro Matri se ne računa, iako mu je prosek 7,5, ali to je zato što je i odigrao samo jednu utakmicu. Kako bilo, Juventus dominira ligom sa šestoricom igrača koji prosekom prebacuju ocenu 6,5. U toj grupi su i Bernardeski (6,5), Mandžukić(6,57), Matuidi (6,58), Kjelini (6,58) i Kanselo (6,64). Ispod očekivanja do sada su igrali Daglas Kostakome je na ocenu 5,37 značajno uticalo isključenje protiv Sasuola, te Huan Kvadrado (5,75).

NAPOLI – Karlo Ančeloti je vaskrsao Lorenca Insinjea! Sa prosečnom ocenom 6,62 “veličanstveni Lorenco”, kako ga naziva Gazeta, najlepši je utisak u Napulju. Iza njega Alan (6,5) i Kaljehon (6,41), dok je potpuno podbacio kapiten Marek Hamšik, koji nikako da se privikne na Karletov stil igre pa mu je procečna ocean svega 5,6. Nisu oduševili ni Raul Albion i Mario Rui (5,75 obojica) ni Elseid Hisaj (5,71).

INTER I MILAN – Ističu se Radža Najngolan u Interu (6,41) i Suso u Milanu (6,81). Najbolji igrači milanskih rivala pred Derbi dela Madonina zakazan za 21. oktobar. Kod Rosonera platu opravdava i Gonzalo Iguainsa prosečnom ocenom 6,5, dok je u taboru Nerazura uspeh pravilnije raspoređen na De Fraja (6,25),Samira Handanovića (6,18) i Milana Škrinjara (6,16), pa i Lautara Martineza (6,33), ali na malom uzorku od tri utakmice. Morali bi da se poprave Kejta u Interu (5,42) i Romanjoli (5,71) i Čalhanoglu (5,83) u Milanu.

RIMSKI RIVALI – Roma i Lacio još čekaju na prava izdanja najvećih zvezda Edina Džeka i Sergeja Milinković Savića. Het-trik protiv Plzenja se Džeku ne računa, jer je pao u Ligi šampiona, ali se čini da se Dijamant podiže. Ipak, za sada skromna ocena od 5,71. Ni Milinković Savić nema čime da se pohvali sa prosečnom ocenom od 5,57. Umesto njih iskočili su neki drugi igrači, ali niko se baš nije isprsio. Recimo,Florenci, Under i Santon su najbolji u taboru Đalorosa sa ocenom 6,25. Niko dakle ni da priđe oceni 6,5. U Laciju iznad ostalih je Lukas Leiva. Podbacili su Luis Alberto (5,5) na jednoj i Havijer Pastore (5,58) na drugoj strani.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar