Анархисти ударили на Зејтинлик

Група грчких анархиста ноћас је покушала да уђе на српско војничко гробље на Зејтинлику гдје се данас одржава централни комеморативни скуп поводом великог јубилеја, 100-годишњице пробоја солунског фронта.

Регион 29.09.2018 | 10:11
Анархисти ударили на Зејтинлик
Испред улаза, са лијеве и десне стране црвеним спрејом исписали су на грчком: "Не ратујемо за државу и бога" и "Не треба ратовати за било кога".

Анархисти су спречени да уђу у гробље, али не и да разбацају летке и ижврљају простор око капије, рекао је чувар гробља Предраг Недељковић, наследник чика Ðорђа Михаиловића који и данас у 91 години на капији Зејтинлика дочекује бројне посјетиоце тог значајног скупа.

Недељковић је рекао за Тањуг да је о инциденту обавијештен Конзулат Србије у Солуну који ће предузети потребне кораке.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

29.09.2018 10:00

У праву су !!! За идеале гину будале . Будале сахране или живе само да би живјели а паметни се дочепају власти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

29.09.2018 21:17

ти си један велики комад будале.

Name

ех Ре

30.09.2018 06:49

А ста би рекао за ове спреј-струцњаке, ако узмес у обзир да су то махом несазрели испрани мозгови. Који су њихови идеали?

Name

Скрнављење мртвих...

29.09.2018 12:08

Без обзира на личне идеале, ово је гробље јуначко и истиријско. Ко има право упасти и скрнавити гробове, узнемиравати вријеђати упокојене душе, ругати се идеалима за које су погинули?... Овдје су сахрањени српски Мученици, заслужили су да им бар у миру кости почивају... Остали и разни организивани се не морају њима клањати, али није цивилизацијски скрнавити и исмијавати,.., без обзира на њихове идеологије, јер је у животу све ионако релативно...

ОДГОВОРИТЕ