Anarhisti udarili na Zejtinlik

Grupa grčkih anarhista noćas je pokušala da uđe na srpsko vojničko groblje na Zejtinliku gdje se danas održava centralni komemorativni skup povodom velikog jubileja, 100-godišnjice proboja solunskog fronta.

Region 29.09.2018 | 10:11
Anarhisti udarili na Zejtinlik
Ispred ulaza, sa lijeve i desne strane crvenim sprejom ispisali su na grčkom: "Ne ratujemo za državu i boga" i "Ne treba ratovati za bilo koga".

Anarhisti su sprečeni da uđu u groblje, ali ne i da razbacaju letke i ižvrljaju prostor oko kapije, rekao je čuvar groblja Predrag Nedeljković, naslednik čika Ðorđa Mihailovića koji i danas u 91 godini na kapiji Zejtinlika dočekuje brojne posjetioce tog značajnog skupa.

Nedeljković je rekao za Tanjug da je o incidentu obaviješten Konzulat Srbije u Solunu koji će preduzeti potrebne korake.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

29.09.2018 10:00

U pravu su !!! Za ideale ginu budale . Budale sahrane ili žive samo da bi živjeli a pametni se dočepaju vlasti .

ODGOVORITE
Name

Za Re

29.09.2018 21:17

ti si jedan veliki komad budale.

Name

eh Re

30.09.2018 06:49

A sta bi rekao za ove sprej-strucnjake, ako uzmes u obzir da su to mahom nesazreli isprani mozgovi. Koji su njihovi ideali?

Name

Skrnavljenje mrtvih...

29.09.2018 12:08

Bez obzira na lične ideale, ovo je groblje junačko i istirijsko. Ko ima pravo upasti i skrnaviti grobove, uznemiravati vrijeđati upokojene duše, rugati se idealima za koje su poginuli?... Ovdje su sahranjeni srpski Mučenici, zaslužili su da im bar u miru kosti počivaju... Ostali i razni organizivani se ne moraju njima klanjati, ali nije civilizacijski skrnaviti i ismijavati,.., bez obzira na njihove ideologije, jer je u životu sve ionako relativno...

ODGOVORITE