Агент `пао` због државног удара

Бивши оперативац ЦИА Џозеф Асад ухапшен је у Уједињеним Арапским Емиратима по потјерници која је расписана по налогу црногорског Специјалног тужилаштва због сумње да је у октобру 2016. године учествовао у покушају државног удара у Црној Гори", пишу подгоричке "Вијести".

Регион 22.09.2018 | 09:49
Агент `пао` због државног удара
"Вијести" наводе да је Асад ухапшен јуче у Абу Дабију, гдје је, вјероватно, боравио јер тамо има фирму.

Према писању "Вијести", надлежни органи Црне Горе припремају документацију за подношење захтјева за изручење Асада.

Асад је директор безбједносне агенције "Перегрин консултантс" из Абу Дабија, чији је сувласник његова супруга Мишел, бивши агент ЦИА.

Црногорски истражни органи расписали су црвену потјерницу за Асадом због сумње да је био члан криминалне организације која је октобра 2016. организовала покушај државног удара.

У оптужници против 14 особа наводи се да је Асад у име Демократског фронта тражио помоћ од америчке приватне безбједносне агенције за контраобавјештајни надзор и извлачење људства након терористичког напада за вријеме избора. То је дјелимично на суђењу потврдио и Брајан Скот, шеф те агенције.

Асад, који није оптужен за покушај тероризма, позвао је раније САД да одбију захтјев Црне Горе за његовим изручењем.

Асад наводи да је у Црној Гори боравио да би безбједносно савјетовао западног политичког консултанта Арона Шавива, који је 2016. године радио кампању за Демократски фронт, и истакао да је "права завјера управо тврдња тужилаштва да је ријеч о завјери".

(Вијести)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

израелац

22.09.2018 09:36

Све сами трговци оружјем... сад као нико од политичара нема ништа с њима... хаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

22.09.2018 17:47

друг Пепо,исти ко нас Сцепо.