Agent `pao` zbog državnog udara

Bivši operativac CIA Džozef Asad uhapšen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima po potjernici koja je raspisana po nalogu crnogorskog Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je u oktobru 2016. godine učestvovao u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori", pišu podgoričke "Vijesti".

Region 22.09.2018 | 09:49
Agent `pao` zbog državnog udara
"Vijesti" navode da je Asad uhapšen juče u Abu Dabiju, gdje je, vjerovatno, boravio jer tamo ima firmu.

Prema pisanju "Vijesti", nadležni organi Crne Gore pripremaju dokumentaciju za podnošenje zahtjeva za izručenje Asada.

Asad je direktor bezbjednosne agencije "Peregrin konsultants" iz Abu Dabija, čiji je suvlasnik njegova supruga Mišel, bivši agent CIA.

Crnogorski istražni organi raspisali su crvenu potjernicu za Asadom zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je oktobra 2016. organizovala pokušaj državnog udara.

U optužnici protiv 14 osoba navodi se da je Asad u ime Demokratskog fronta tražio pomoć od američke privatne bezbjednosne agencije za kontraobavještajni nadzor i izvlačenje ljudstva nakon terorističkog napada za vrijeme izbora. To je djelimično na suđenju potvrdio i Brajan Skot, šef te agencije.

Asad, koji nije optužen za pokušaj terorizma, pozvao je ranije SAD da odbiju zahtjev Crne Gore za njegovim izručenjem.

Asad navodi da je u Crnoj Gori boravio da bi bezbjednosno savjetovao zapadnog političkog konsultanta Arona Šaviva, koji je 2016. godine radio kampanju za Demokratski front, i istakao da je "prava zavjera upravo tvrdnja tužilaštva da je riječ o zavjeri".

(Vijesti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izraelac

22.09.2018 09:36

Sve sami trgovci oružjem... sad kao niko od političara nema ništa s njima... hahhaha

ODGOVORITE
Name

Ovaj

22.09.2018 17:47

drug Pepo,isti ko nas Scepo.