Стручност мора бити приоритет

„Политичке странке треба да буду средство које ће послужити у сврху стварања кориснијег и срећнијег друштва у којем ће сваки појединац имати важну улогу а не само политички активисти", казао је вечерас лидер ПДП Бранислав Бореновић.

Република Српска 17.09.2018 | 23:36
Стручност мора бити приоритет
„Нама вечерас није била поента да окупимо људе који нас „тапшу по рамену“ већ управо оне који то нису, жељели смо чути различите ставове, другачија размишљања и оштру критику јер желимо реализовати идеју стварања разноврсног друштва, вриједних и стручних људи, а не само политички подобних као што је то сада. Желимо друштво у којем ће политика бити споредна, а стручне референце приоритет. И када освојимо власт прилику ћемо дати и садашњим члановима СНСД –а, ДНС –а и осталих партија са таквим квалитетима, нећемо бити осветољубиви!“ – истакао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић након завршне дебате „Договор са новом генерацијом“ у организацији Политичког форума ПДП – а.



Бореновић је грађанима у Мјесној заједници „Кочићев вијенац“ у Бањалуци поручио и то да је вријеме да се људи ослободе страха од сопственог размишљања и да је вријеме за креирање масе слободоумних људи који својом критиком и конструктивном реториком доприносе томе.

„Људи су годинама у страху и грчу, поготово млади људи као и буџетски корисници који морају сваки пут да гласају по наређењу и то докажу фотографисањем војих листића како не би угрозили своје радне позиције. Ми морамо томе стати у крај и поручити им да обећавамо друштво у којем ће њихово радно мјесто зависити искључиво од њихове стручности а не политичког опредијељења. Поручујемо и тренутним буџетским корисницима да слободно искажу своју вољу на предстојећим изборима и да им гарантујемо останак на тренутним радним мјестима уколико то својим стручним референцама оправдавају“, додао је Бореновић.



Директор Политичког форума Партије демократског прогреса Милко Грмуша изразио је велико задовољство јер су присутни на завршној дебати „Договор са новом генерацијом“ били претежно људи који нису политички активни.

„Нама је то управо и била поента да окупимо критичну масу, људе са различитим ставовима, који размишљају својом главом. Ова земља већ је толико дуго у проблему, у сваком смислу ријечи да ће требати много труда, ентузијазма и вриједним људи који ће се укључити у заједнички програм обнове, изградње друштва у којем ће сваки појединац учествовати активно и имати право да искаже своју идеју. Генерацијски циљ свих нас, младих људи јесте да покушамо да и ми створимо нешто што ће остати иза нас, ако што су то радили наши предаци, а тренутно немамо ништа – истакао је Грмуша.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Анти-СНСД

17.09.2018 21:45

Ако остане СНСД на власти, све струцно це заврсити у Њемацкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

17.09.2018 21:53

По броју присутних овде ти закљуци ко це бити власт!

Name

Ре

17.09.2018 22:41

По одзиву градјана изгледа да сте прави струцњаци хахаха

Name

ккк

18.09.2018 02:58

Први Бореновиц не може бити на позицији јер није стручан а и ови око њега исто тако!

Name

Никад

18.09.2018 07:01

Никад то на Балкану није било.Ово је царство непотизма и племенско вјерска култура азијатског цеифлука и никад друго неце ни бити.Да није тако имали бисмо владу од 20 Срба који су заврсили Стенфорд или Јејл па би били нормална дрзава.У нас це увијек бити да се посао добија у кревету,купљеним дипломама,породицним везама или партијском послусносцу.Средњи вијек овде царује.Узасна моцвара.Фуј.Огавно.

Name

Ре

17.09.2018 22:29

А и ти си струццњак имас ли ниста у зивоту да си урадио или направио немас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре

18.09.2018 06:01

А Баја је струцан за све: дезертерство, сверц цигара, предају јасеновацке градје, унистење привреде... Струцњак на квадрат.

Name

Крка кркадон

18.09.2018 08:18

Једва стадосе у ову собицу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бореновицу

18.09.2018 13:38

Ко бога те молим,не мењај закон,прво сте рекли не треба скола,само да је кандидат висок,плецат,јак,и да мозе бити глуп ко коњски к....,како цу болан не био дјете увалит код Лукаца,а обецано ми је из инстуција...а да га видис ко слика,и прво набуба цовека па га пита како се зовес...за слузбу подобан,кад ти ЈА казем.

ОДГОВОРИТЕ