Крећу одбојкаши Србије: На СП са пет дебитаната!

Стартовало Светско првенство за одбојкаше у Италији и Бугарској. Тим Николе Грбића први меч игра у среду у Барију против селекције САД.

Остали спортови 11.09.2018 | 23:45
Крећу одбојкаши Србије: На СП са пет дебитаната!
Тим селектора Николе Грбића наступаће у групи Ц у Барију, заједно са селекцијама Камеруна, Тунисом, Русијом, Аустралијом и репрезентацијом САД, која ће бити први ривал, у среду од 20.30 часова.

Србију ће на Светском шампионату, на којем ће се мечеви осим у Италији играти и у Бугарској, представљати 14 играча, од којих су петорица дебитанти:

ТЕХНИЧАРИ: Никола Јововић и Иван Костић;

КОРЕКТОРИ: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић;

ЛИБЕРА: Никола Росић и Невен Мајсторовић;

БЛОКЕРИ: Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић;

ПРИМАЧИ: Немања Петрић, Урош Ковачевић, Марко Ивовић и Милан Катић.

Пласман у другу фазу избориће четири најбоље екипе из сваке од четири групе.

За разлику од претходних СП, у Италији и Бугарској ће од велике важности бити исходи свих пет мечева прве фазе, јер се сви освојени бодови из такмичења по групама преносе у другу фазу такмичења.

Такође, пласман у трећи део такмичења избориће победници четири групе друге фазе, као и две најбоље другопласиране селекције из све четири групе.

Систем такмичења је такав да се до последњег меча прве фазе неће знати састави група у наставку. Србија, у зависности од пласмана, може да игра у Милану, Болоњи, Софији или Варни.

После отварања шампионата са САД, Србија ће други меч одиграти у четвртак, 13. септембра од 20.30 часова против Камеруна. Након слободног дана, очекује је меч против Туниса, од 17 часова, а у недељу, 16. септембра дуел са Аустралијом од 20.30 сати. Екипа Николе Грбића опет ће имати слободан дан, пре него што се у последњем мечу у групи, у уторак, 18. сепембра од 20.30 часова састане са Русијом.

Селектор Никола Грбић пред пут је саопштио да је екипа, изузев неких ситних повреда, спремна за наступ на шампионату света, као и да ће бити равноправан ривал селекцији САД, са којом ће прво одмерити снаге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар