Kreću odbojkaši Srbije: Na SP sa pet debitanata!

Startovalo Svetsko prvenstvo za odbojkaše u Italiji i Bugarskoj. Tim Nikole Grbića prvi meč igra u sredu u Bariju protiv selekcije SAD.

Ostali sportovi 11.09.2018 | 23:45
Kreću odbojkaši Srbije: Na SP sa pet debitanata!
Tim selektora Nikole Grbića nastupaće u grupi C u Bariju, zajedno sa selekcijama Kameruna, Tunisom, Rusijom, Australijom i reprezentacijom SAD, koja će biti prvi rival, u sredu od 20.30 časova.

Srbiju će na Svetskom šampionatu, na kojem će se mečevi osim u Italiji igrati i u Bugarskoj, predstavljati 14 igrača, od kojih su petorica debitanti:

TEHNIČARI: Nikola Jovović i Ivan Kostić;

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić;

LIBERA: Nikola Rosić i Neven Majstorović;

BLOKERI: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić;

PRIMAČI: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović i Milan Katić.

Plasman u drugu fazu izboriće četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe.

Za razliku od prethodnih SP, u Italiji i Bugarskoj će od velike važnosti biti ishodi svih pet mečeva prve faze, jer se svi osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u drugu fazu takmičenja.

Takođe, plasman u treći deo takmičenja izboriće pobednici četiri grupe druge faze, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz sve četiri grupe.

Sistem takmičenja je takav da se do poslednjeg meča prve faze neće znati sastavi grupa u nastavku. Srbija, u zavisnosti od plasmana, može da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni.

Posle otvaranja šampionata sa SAD, Srbija će drugi meč odigrati u četvrtak, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, očekuje je meč protiv Tunisa, od 17 časova, a u nedelju, 16. septembra duel sa Australijom od 20.30 sati. Ekipa Nikole Grbića opet će imati slobodan dan, pre nego što se u poslednjem meču u grupi, u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova sastane sa Rusijom.

Selektor Nikola Grbić pred put je saopštio da je ekipa, izuzev nekih sitnih povreda, spremna za nastup na šampionatu sveta, kao i da će biti ravnopravan rival selekciji SAD, sa kojom će prvo odmeriti snage.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar