Топ судија дијели правду Звезди у Салцбургу!

На центру Реб Бул Арене, Џунејт Чакир.

Фудбал 27.08.2018 | 16:45
Топ судија дијели правду Звезди у Салцбургу!
Црвеној звезди ће у једном од најважнијих мечева у овом миленијуму правду делити један од најбољих светских судија у овом тренутку. Реч је о 42 – годишњем Турчину Џунејту Чакиру.

Иочигледно да представници УЕФА сматрају да дуел на Ред Бул Арени представља један од дербија плеј-оф рунде квалификација за Лигу шампиона. Отуда је поверење указано арбитру из ТОП нивоа.

Чакир је дуго присутан на највећој фудбалској сцени. Претходне сезоне делио је правду на мечу полуфинала Лиге шампиона између Реал Мадрида и Бајерна. Тада је остао без реакције после играња руком Марсела у свом шеснаестерцу.

Имао је запажену ролу и на недавном Мундијалу у Русији. Тамо је судио полуфинали дуел у Москви између Хрватске и Енглеске.

После београдских 0:0, одлука о учеснику групне фазе елитног такмичења биће донета у среду на Ред Бул арени (почетак у 21.00), а 41-годишњи Чакир биће задужен да на терену све протекне по правилима фудбалске игре.

Чакир се налази у врху УЕФА и ФИФА листе судија, што показују утакмице које је водио претходних сезона. На пример, судио је полуфинале Светског првенства у Русији између Енглеске и Хрватске (1:2), као и 2014. у Бразилу, када су се састали Холандија и Аргентина (0:0, пеналима 2:4). Делио је правду и у финалу Лиге шампиона 2015. између Јувентуса и Барселоне (1:3), а неколико пута је водио полуфиналне утакмице тог такмичења.

Дуел између Звезде и Салцбурга биће му први ове сезоне у клупском фудбалу, пошто је одмарао после недавног Мундијала у Русији.

Чакир је познат као квалитетан арбитар, али прате га и спорне одлуке. Међу најпознатијима је одлука из маја ове године, када у полуфиналу Лиге шампиона није досудио пенал за Бајерн Минхен против Реал Мадрида, иако је било очигледно играње руком Марсела, што је Бразилац чак и сам признао после утакмице...



Било је то у реваншу, који је завршен 2:2, па је Реал прошао у финале захваљујући победи у Минхену 2:1.

Надамо се да Турчин у среду неће имати таквих превида...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар