Top sudija dijeli pravdu Zvezdi u Salcburgu!

Na centru Reb Bul Arene, Džunejt Čakir.

Fudbal 27.08.2018 | 16:45
Top sudija dijeli pravdu Zvezdi u Salcburgu!
Crvenoj zvezdi će u jednom od najvažnijih mečeva u ovom milenijumu pravdu deliti jedan od najboljih svetskih sudija u ovom trenutku. Reč je o 42 – godišnjem Turčinu Džunejtu Čakiru.

Iočigledno da predstavnici UEFA smatraju da duel na Red Bul Areni predstavlja jedan od derbija plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Otuda je poverenje ukazano arbitru iz TOP nivoa.

Čakir je dugo prisutan na najvećoj fudbalskoj sceni. Prethodne sezone delio je pravdu na meču polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajerna. Tada je ostao bez reakcije posle igranja rukom Marsela u svom šesnaestercu.

Imao je zapaženu rolu i na nedavnom Mundijalu u Rusiji. Tamo je sudio polufinali duel u Moskvi između Hrvatske i Engleske.

Posle beogradskih 0:0, odluka o učesniku grupne faze elitnog takmičenja biće doneta u sredu na Red Bul areni (početak u 21.00), a 41-godišnji Čakir biće zadužen da na terenu sve protekne po pravilima fudbalske igre.

Čakir se nalazi u vrhu UEFA i FIFA liste sudija, što pokazuju utakmice koje je vodio prethodnih sezona. Na primer, sudio je polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji između Engleske i Hrvatske (1:2), kao i 2014. u Brazilu, kada su se sastali Holandija i Argentina (0:0, penalima 2:4). Delio je pravdu i u finalu Lige šampiona 2015. između Juventusa i Barselone (1:3), a nekoliko puta je vodio polufinalne utakmice tog takmičenja.

Duel između Zvezde i Salcburga biće mu prvi ove sezone u klupskom fudbalu, pošto je odmarao posle nedavnog Mundijala u Rusiji.

Čakir je poznat kao kvalitetan arbitar, ali prate ga i sporne odluke. Među najpoznatijima je odluka iz maja ove godine, kada u polufinalu Lige šampiona nije dosudio penal za Bajern Minhen protiv Real Madrida, iako je bilo očigledno igranje rukom Marsela, što je Brazilac čak i sam priznao posle utakmice...



Bilo je to u revanšu, koji je završen 2:2, pa je Real prošao u finale zahvaljujući pobedi u Minhenu 2:1.

Nadamo se da Turčin u sredu neće imati takvih previda...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar