ИТА: Торино дочекао Роналда - 2:0 у дербију!

Гатузо добро учи, али Анћелоти је учитељ - 3:2! Милан је водио у Напуљу 0:2, а домаћин спектакуларно преокренуо и победио у још једном дербију под "Мистером".  Роналдо случајно асистирао, Јувентус победио Лацио! Фудбалери Јувентуса победили су Лацио са 2:0 у мечу другог кола италијанске Серије А.  Португалац је одиграо први такмичарски меч на Алијанц стадиону као домаћи играч. Лацио је гостовао, а Сергеј Милинковић Савић играо до финиша.

Фудбал 25.08.2018 | 23:52
ИТА: Торино дочекао Роналда - 2:0 у дербију!
Јувентус је победио захваљујући головима Пјанића и Манџукића, а Кристијано Роналдо је уписао (ненамерну) асистенцију. Сергеј Милинковић-Савић није одиграо цео меч за Римљане, а Душан Баста није заиграо уопште.

Имао је Португалац шансу и за гол у 71. минуту, али је Стракоша одлично одбранио. Португалац је могао да постигне гол и из слободног ударца у 62. минуту – испречио се тада живи зид.

Јувентус је повео у 30. минуту голом Миралема Пјанића коме се лопта одбила до полукруга изван казненог простора и он је тукао из прве у доњи леви угао гола Лација. 

На 2:0 је повисио Марио Манџукић у 75. минуту. Даглас Коста и Кансело су комбиновали на десној страни, лопта је дошла до Роналда који је био сам испред гола. 

Спетљао се ЦР7 и лопта се некако од његове ноге одбила до Марија Манџукића који је искористио поклон и закуцао га у мрежу. 

Сергеј Милинковић-Савић је у 66. минуту меча добио жути картон, а у 79. минуту је измењен и уместо њега је ушао Риза Дурмиси. 

Јувентус после два кола има исто толико победа, а Лацио за сада нема ни бод па се налази на претпоследњем 19. месту Серије А.

Последњи пут када је играо у Јувентусовом дому, Кристијано Роналдо био је гост и дао је гол чувеним "маказицама", за аплауз целог стадиона.

Овог суботњег поподнева, навијачи "Старе даме" дочекали су га као нову звезду свог тима, од које очекују да ове сезоне коначно врати трофеј Лиге шампиона у Торино.

Данашње "упознавање" протекло је одлично, за обе стране: ЈУВЕНТУС - ЛАЦИО 2:0 (1:0)!

Миралем Пјанић шутирао је снажно са руба шеснаестерца за 1:0 у 30. минуту, а Марио Манџукић је у 75. погодио на Роналдову асистенцију. Португалац је имао добру шансу да казни Тому Стракошу за лошу интервенцију, али га је лопта погодила у пету, што је Хрват истрчао и послао је у мрежу за другу победу шампиона Италије у два одиграна кола.

"ЦР7" се и даље навикава на Серију А, али уз своју уобичајено огромну жељу и одличне саиграче, неће дуго чекати свој први гол у Серији А. Следећу прилику за то имаће на гостовању Парми, 1. септембра.

Српски везиста Сергеј Милинковић Савић, који се овог лета често доводио у везу са Торинезима, играо је за госте до 79. минута, када се на клупи придружио Душану Басти. Њихов тим је доживео други пораз на старту сезоне, после неуспеха против Наполија на Олимпику, у првом колу.

Римљани су прошле сезоне у Торину први пут победили Јувентус од 2002. године, али су ове вечери ипак били далеко од таквог подвига.

Гатузо добро учи, али Анћелоти је учитељ - 3:2! Милан је водио у Напуљу 0:2, а домаћин спектакуларно преокренуо и победио у још једном дербију под "Мистером".

Ђенаро Гатузо је на путу да постане одличан тренер и да направи свој, "ратнички" Милан, али то ипак неће успети тако брзо. Па ни са Гонзалом Игуаином у нападу.

Изљубио се легендарни везиста Милана са својим некадашњим учитељом, Карлом Анћелотијем пре почетка међусобне утакмице њихова два тима на "Сан Паолу", а потом гледао како његова екипа постиже голове и почетком наставка води 0:2.

Међутим, Анћелоти је у полувремену рекао играчима праве ствари, а они су га послушали, преокренули и други пут ове сезоне победили звучног ривала. У првом колу су славили против Лација на Олимпику а вечерас на свом стадиону, у сјајном мечу.

НАПОЛИ - МИЛАН 3:2 (0:1)
/Зјелински 53', 67', Мертенс 80' - Бонавентура 15', Калабрија 49'/

Као против Лација на отварању сезоне, Наполи је успео да стигне и престигне предност ривала и да узме комплетан плен у дербију.

Били су гости близу да први пут од 2010. године однесу бодове са "Сан Паола", али двоструки стрелац Пјотр Зјелински срушио им је те снове.

Практично се ништа није догађало у првих 15 минута, а онда су Миланези из прве прилике стигли до предности. Ђакомо Бонавентура је примио пас од Боринија, па мајсторски реаговао и "бициклицом" матирао немоћног Оспину.

Милан је и након постигнутог гола деловао озбиљније, па је још један стигао почетком наставка.

Давиде Калабрија је добро испратио додавање Суса и рутински савладао Оспину, који је на дебију за Наполи од два ударца ка свом голу није успео да заустави ниједан.

Ипак, након два примљена поготка, екипа Карла Анћелотија као да је дошла себи. И резултат се експресно променио.

Зјелински је у 53. минуту искористио "рупу" у гостујућој одбрани. Након асистенције Хозеа Каљехона интелигентно је преполовио предност Миланеза, да би је петнаестак минута касније потпуно поништио и вратио ствари на почетак.

Улазак Дриса Мертенса са клупе додатно је потом оснажио напад домаћих. Велики преокрет виђен је десет минута пре краја сусрета. Одлично је Белгијанац испратио убацивање Алана и послао лопту у небрањену мрежу, за коначних, великих 3:2!

СЕРИЈА А, 2. КОЛО:

Јувентус - Лацио 2:0 (1:0)
/Пјанић 30', Манџукић 75'/

Наполи - Милан 3:2 (0:1)
/Зјелински 53', 67', Мертенс 80' - Бонавентура 15', Калабрија 49'/

У недељу:

СПАЛ - Парма (18.00)
Каљари - Сасуоло (20.30)
Фиорентина - Кјево
Фрозиноне - Болоња
Ђенова - Емполи
Интер - Торино
Удинезе - Сампдорија

У понедељак:

Рома - Аталанта (20.30)

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар