ITA: Torino dočekao Ronalda - 2:0 u derbiju!

Gatuzo dobro uči, ali Anćeloti je učitelj - 3:2! Milan je vodio u Napulju 0:2, a domaćin spektakularno preokrenuo i pobedio u još jednom derbiju pod "Misterom".  Ronaldo slučajno asistirao, Juventus pobedio Lacio! Fudbaleri Juventusa pobedili su Lacio sa 2:0 u meču drugog kola italijanske Serije A.  Portugalac je odigrao prvi takmičarski meč na Alijanc stadionu kao domaći igrač. Lacio je gostovao, a Sergej Milinković Savić igrao do finiša.

Fudbal 25.08.2018 | 23:52
ITA: Torino dočekao Ronalda - 2:0 u derbiju!
Juventus je pobedio zahvaljujući golovima Pjanića i Mandžukića, a Kristijano Ronaldo je upisao (nenamernu) asistenciju. Sergej Milinković-Savić nije odigrao ceo meč za Rimljane, a Dušan Basta nije zaigrao uopšte.

Imao je Portugalac šansu i za gol u 71. minutu, ali je Strakoša odlično odbranio. Portugalac je mogao da postigne gol i iz slobodnog udarca u 62. minutu – isprečio se tada živi zid.

Juventus je poveo u 30. minutu golom Miralema Pjanića kome se lopta odbila do polukruga izvan kaznenog prostora i on je tukao iz prve u donji levi ugao gola Lacija. 

Na 2:0 je povisio Mario Mandžukić u 75. minutu. Daglas Kosta i Kanselo su kombinovali na desnoj strani, lopta je došla do Ronalda koji je bio sam ispred gola. 

Spetljao se CR7 i lopta se nekako od njegove noge odbila do Marija Mandžukića koji je iskoristio poklon i zakucao ga u mrežu. 

Sergej Milinković-Savić je u 66. minutu meča dobio žuti karton, a u 79. minutu je izmenjen i umesto njega je ušao Riza Durmisi. 

Juventus posle dva kola ima isto toliko pobeda, a Lacio za sada nema ni bod pa se nalazi na pretposlednjem 19. mestu Serije A.

Poslednji put kada je igrao u Juventusovom domu, Kristijano Ronaldo bio je gost i dao je gol čuvenim "makazicama", za aplauz celog stadiona.

Ovog subotnjeg popodneva, navijači "Stare dame" dočekali su ga kao novu zvezdu svog tima, od koje očekuju da ove sezone konačno vrati trofej Lige šampiona u Torino.

Današnje "upoznavanje" proteklo je odlično, za obe strane: JUVENTUS - LACIO 2:0 (1:0)!

Miralem Pjanić šutirao je snažno sa ruba šesnaesterca za 1:0 u 30. minutu, a Mario Mandžukić je u 75. pogodio na Ronaldovu asistenciju. Portugalac je imao dobru šansu da kazni Tomu Strakošu za lošu intervenciju, ali ga je lopta pogodila u petu, što je Hrvat istrčao i poslao je u mrežu za drugu pobedu šampiona Italije u dva odigrana kola.

"CR7" se i dalje navikava na Seriju A, ali uz svoju uobičajeno ogromnu želju i odlične saigrače, neće dugo čekati svoj prvi gol u Seriji A. Sledeću priliku za to imaće na gostovanju Parmi, 1. septembra.

Srpski vezista Sergej Milinković Savić, koji se ovog leta često dovodio u vezu sa Torinezima, igrao je za goste do 79. minuta, kada se na klupi pridružio Dušanu Basti. Njihov tim je doživeo drugi poraz na startu sezone, posle neuspeha protiv Napolija na Olimpiku, u prvom kolu.

Rimljani su prošle sezone u Torinu prvi put pobedili Juventus od 2002. godine, ali su ove večeri ipak bili daleko od takvog podviga.

Gatuzo dobro uči, ali Anćeloti je učitelj - 3:2! Milan je vodio u Napulju 0:2, a domaćin spektakularno preokrenuo i pobedio u još jednom derbiju pod "Misterom".

Đenaro Gatuzo je na putu da postane odličan trener i da napravi svoj, "ratnički" Milan, ali to ipak neće uspeti tako brzo. Pa ni sa Gonzalom Iguainom u napadu.

Izljubio se legendarni vezista Milana sa svojim nekadašnjim učiteljom, Karlom Anćelotijem pre početka međusobne utakmice njihova dva tima na "San Paolu", a potom gledao kako njegova ekipa postiže golove i početkom nastavka vodi 0:2.

Međutim, Anćeloti je u poluvremenu rekao igračima prave stvari, a oni su ga poslušali, preokrenuli i drugi put ove sezone pobedili zvučnog rivala. U prvom kolu su slavili protiv Lacija na Olimpiku a večeras na svom stadionu, u sjajnom meču.

NAPOLI - MILAN 3:2 (0:1)
/Zjelinski 53', 67', Mertens 80' - Bonaventura 15', Kalabrija 49'/

Kao protiv Lacija na otvaranju sezone, Napoli je uspeo da stigne i prestigne prednost rivala i da uzme kompletan plen u derbiju.

Bili su gosti blizu da prvi put od 2010. godine odnesu bodove sa "San Paola", ali dvostruki strelac Pjotr Zjelinski srušio im je te snove.

Praktično se ništa nije događalo u prvih 15 minuta, a onda su Milanezi iz prve prilike stigli do prednosti. Đakomo Bonaventura je primio pas od Borinija, pa majstorski reagovao i "biciklicom" matirao nemoćnog Ospinu.

Milan je i nakon postignutog gola delovao ozbiljnije, pa je još jedan stigao početkom nastavka.

Davide Kalabrija je dobro ispratio dodavanje Susa i rutinski savladao Ospinu, koji je na debiju za Napoli od dva udarca ka svom golu nije uspeo da zaustavi nijedan.

Ipak, nakon dva primljena pogotka, ekipa Karla Anćelotija kao da je došla sebi. I rezultat se ekspresno promenio.

Zjelinski je u 53. minutu iskoristio "rupu" u gostujućoj odbrani. Nakon asistencije Hozea Kaljehona inteligentno je prepolovio prednost Milaneza, da bi je petnaestak minuta kasnije potpuno poništio i vratio stvari na početak.

Ulazak Drisa Mertensa sa klupe dodatno je potom osnažio napad domaćih. Veliki preokret viđen je deset minuta pre kraja susreta. Odlično je Belgijanac ispratio ubacivanje Alana i poslao loptu u nebranjenu mrežu, za konačnih, velikih 3:2!

SERIJA A, 2. KOLO:

Juventus - Lacio 2:0 (1:0)
/Pjanić 30', Mandžukić 75'/

Napoli - Milan 3:2 (0:1)
/Zjelinski 53', 67', Mertens 80' - Bonaventura 15', Kalabrija 49'/

U nedelju:

SPAL - Parma (18.00)
Kaljari - Sasuolo (20.30)
Fiorentina - Kjevo
Frozinone - Bolonja
Đenova - Empoli
Inter - Torino
Udineze - Sampdorija

U ponedeljak:

Roma - Atalanta (20.30)

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar