АУТ: Салцбург није сакрио одличног Шлагера - 5/5!

Салцбург победио пред реванш са Звездом, али примио два гола! Фудбалери Салцбурга спремају се за Црвену звезду, пошто су у измењеном саставу отишли у госте Алтаху у мечу петог кола аустријског шампионата.  Аустријски првак и у комбинованом саставу наставио серију побједа у домаћем првенству. Млади везиста херој тријумфа.  Превљак и Дака кандидати да заиграју против Звезде! Салцбург одмарао носиоце и победио.  Нападачи оставили најбољи утисак уз сјајног Шлагера - 2:3.

Фудбал 26.08.2018 | 09:15
АУТ: Салцбург није сакрио одличног Шлагера - 5/5!
Салцбург је пред дуел са Алтахом имао четири победе, али је сада Лига шампиона приоритет па је пети тријумф умало "жртвован", због одмарања неколико стартера из Београда.

Салцбург је на крају успео да победи са 3:2, а први гол за госте је дао Смаил Пљевљак у четвртом минуту. Већ до 21. минута је било 2:1.

Фишер је изједначио у десетом, а Пљевљак је другим голом вратио предност гостима после асистенције Шлагера. 

Алтах је и други пут успео да се врати у игру голом Добраса у 58. минуту. На терен је потом за Салцбург ушао Дабур, Јабо је заменио двоструког стрелца Пљевљака и гости су успели у финишу да постигну и трећи гол. 

Шлагер је погодио у 82. минуту и обезбедио пету победу из исто толико утакмица за наредног Звездиног противника. 

Салцбург је одморио носиоце игре уочи реванша против Звезде (сриједа, 21 час) и упркос томе остварио и пету побједу у аустријској Бундес лиги у исто толико кола. Свакако најузбудљивију до сада.

Алтах - Салцбург 2:3 (1:2)

Као и прошлог викенда, у екипи Ред Була истакао се интернационалац из БиХ Смаил Превљак и његови погоци су два пута доносили предност гостима. Први пут је погодио у 4. минуту, а други пут у 21.

Домаћин се све вријеме борио, узвраћао ударце и оба пута изједначио. Први пут је то урадио голом Манфреда Фишера у 10. минуту за 1:1, а потом и прецизним ударцем Кристијана Добраса у 58, за 2:2.

Ипак, њемачки тренер Марко Розе тада је почео да уводи у игру Салцбургове носиоце игре и епилог је био очекиван.

Аустријски првак почео је овај меч са само четворицом играча који су прошлог уторка били стартери против Звезде у Београду. Пред голом је стајао Цицан Станковић, десни бек је био Стефан Лајнер, штопер је био Бразилац Андре Рамаљо, а снажни Диадије Самасеку је заузео своје мјесто у везном реду.

Тренер Марко Розе послао је у другом полувремену на терен играче који су наступили у Београду и који ће бити важни и у сриједу. Први центарфор Мунас Дабур играо је од 67. минута, а офанзивац Рејнолд Јабо ушао је у 82. и недуго потом се догодио и тренутак одлуке.

Централни везиста Ксавер Шлагер одлично је шутирао са лијеве стране и практично из "мртвог" угла послао лопту под пречку. Претходно је био асистент за други гол Смаила Превљака и показао је да ће бити спреман да у сриједу од првог минута замијени повријеђеног Златка Јунузовића.

Уосталом, Аустријанац (20) који према трансфермаркту вриједи десет милиона евра замијенио је Јунузовића и у Београду и имаће важну улогу и у другом мечу против Звезде, чији је стручни штаб сигурно пратио овај меч и додатно "скенирао" ривала у двомечу године.

Реванш између српског и аустријског шампиона је у среду од 21 сат у Салцбургу, а после прве утакмице је 0:0.

Салцбург у среду од 21 час дочекује Црвену звезду у реваншу плеј-офа за Лигу шампиона па је због тога тренер Марко Розе морао да ротира екипу на данашњем гостовању Алтаху у аустријском шампионату на ком су Бикови упркос свему славили резултатом 2:3. Од првотимаца који су стартовали меч у Београду, Розе је на овом мечу задржао само голмана Станковића, затим штопера Рамаља, десног бека Лајнера и везисту Самасекуа. У првих 11 све остало су били играчи другопозивци. 

Њихова улога је била да се наметну тренеру Розеу, али и да одморе главне играче. Највише су се показали Смаил Превљак и фудбалер из Замбије Патсон Дака. Обојица офанзивни фудбалери. Уз њих и сјајни крилни играч Шлагер који је имао асистенцију и гол у 84. минуту за победу.

Превљак је постигао два гола, у 4. и 21. минуту и тиме показао да поседује "убилачки инстинкт". Али, утисак је да је Дака имао барем толики утицај на игру. Фантастично је продирао по десној страни, наместио је и први гол Превљаку.

Имао је неколико продора поред којих су Алтахови играчи изгледали као да трче са џаком цемента поред њега. Видећемо да ли ће Превљак или Дака заузети можда место у првом тиму против Звезде с обзиром на то да први нападач Јабо не показује добре игре ове сезоне. Подестимо, Дака је на Маракани ушао уместо Јаба у 79. минуту. Дабуру би у реваншу против Звезде лако могао да се прикључи један од поменуте двојице нападача.

Наравно, поред њих, Шлагер има добру шансу да буде стартер, посебно јер је Златко Јунузовић повређен.

Оваква окрњена екипа Салзбурга је показала и слабости на овом дуелу, посебну у враћању из офанзиве где је Алтах пронашао пукотине. Посебно је код другог гола закаснио Лајнер, десни бек чији је задатак да закључа Немању Радоњића, што смо видели у Београду. Видећемо да ли ће му вихорни фудбалер Звезде који пут побећи у Моцартовом граду. Један гол би Звезди одшкринуо врата Лиге шампиона после београдских 0:0.

Розе је у другом полувремену активирао и свог најбољег  нападача Дабура који је ушао на терен у 67. минуту. То му се исплатило када је Шлагер у самој завршници успео да погоди из мртвог угла и донесе сва три бода Салцбургу.

Тим Марка Розеа у добром расположењу чека Звезду. Освојио је сва три бода, али и одморио носиоце, између осталог и понајбољег играча Волфа.

Сада ће им на хоризонту бити само Звезда.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар