AUT: Salcburg nije sakrio odličnog Šlagera - 5/5!

Salcburg pobedio pred revanš sa Zvezdom, ali primio dva gola! Fudbaleri Salcburga spremaju se za Crvenu zvezdu, pošto su u izmenjenom sastavu otišli u goste Altahu u meču petog kola austrijskog šampionata.  Austrijski prvak i u kombinovanom sastavu nastavio seriju pobjeda u domaćem prvenstvu. Mladi vezista heroj trijumfa.  Prevljak i Daka kandidati da zaigraju protiv Zvezde! Salcburg odmarao nosioce i pobedio.  Napadači ostavili najbolji utisak uz sjajnog Šlagera - 2:3.

Fudbal 26.08.2018 | 09:15
AUT: Salcburg nije sakrio odličnog Šlagera - 5/5!
Salcburg je pred duel sa Altahom imao četiri pobede, ali je sada Liga šampiona prioritet pa je peti trijumf umalo "žrtvovan", zbog odmaranja nekoliko startera iz Beograda.

Salcburg je na kraju uspeo da pobedi sa 3:2, a prvi gol za goste je dao Smail Pljevljak u četvrtom minutu. Već do 21. minuta je bilo 2:1.

Fišer je izjednačio u desetom, a Pljevljak je drugim golom vratio prednost gostima posle asistencije Šlagera. 

Altah je i drugi put uspeo da se vrati u igru golom Dobrasa u 58. minutu. Na teren je potom za Salcburg ušao Dabur, Jabo je zamenio dvostrukog strelca Pljevljaka i gosti su uspeli u finišu da postignu i treći gol. 

Šlager je pogodio u 82. minutu i obezbedio petu pobedu iz isto toliko utakmica za narednog Zvezdinog protivnika. 

Salcburg je odmorio nosioce igre uoči revanša protiv Zvezde (srijeda, 21 čas) i uprkos tome ostvario i petu pobjedu u austrijskoj Bundes ligi u isto toliko kola. Svakako najuzbudljiviju do sada.

Altah - Salcburg 2:3 (1:2)

Kao i prošlog vikenda, u ekipi Red Bula istakao se internacionalac iz BiH Smail Prevljak i njegovi pogoci su dva puta donosili prednost gostima. Prvi put je pogodio u 4. minutu, a drugi put u 21.

Domaćin se sve vrijeme borio, uzvraćao udarce i oba puta izjednačio. Prvi put je to uradio golom Manfreda Fišera u 10. minutu za 1:1, a potom i preciznim udarcem Kristijana Dobrasa u 58, za 2:2.

Ipak, njemački trener Marko Roze tada je počeo da uvodi u igru Salcburgove nosioce igre i epilog je bio očekivan.

Austrijski prvak počeo je ovaj meč sa samo četvoricom igrača koji su prošlog utorka bili starteri protiv Zvezde u Beogradu. Pred golom je stajao Cican Stanković, desni bek je bio Stefan Lajner, štoper je bio Brazilac Andre Ramaljo, a snažni Diadije Samaseku je zauzeo svoje mjesto u veznom redu.

Trener Marko Roze poslao je u drugom poluvremenu na teren igrače koji su nastupili u Beogradu i koji će biti važni i u srijedu. Prvi centarfor Munas Dabur igrao je od 67. minuta, a ofanzivac Rejnold Jabo ušao je u 82. i nedugo potom se dogodio i trenutak odluke.

Centralni vezista Ksaver Šlager odlično je šutirao sa lijeve strane i praktično iz "mrtvog" ugla poslao loptu pod prečku. Prethodno je bio asistent za drugi gol Smaila Prevljaka i pokazao je da će biti spreman da u srijedu od prvog minuta zamijeni povrijeđenog Zlatka Junuzovića.

Uostalom, Austrijanac (20) koji prema transfermarktu vrijedi deset miliona evra zamijenio je Junuzovića i u Beogradu i imaće važnu ulogu i u drugom meču protiv Zvezde, čiji je stručni štab sigurno pratio ovaj meč i dodatno "skenirao" rivala u dvomeču godine.

Revanš između srpskog i austrijskog šampiona je u sredu od 21 sat u Salcburgu, a posle prve utakmice je 0:0.

Salcburg u sredu od 21 čas dočekuje Crvenu zvezdu u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona pa je zbog toga trener Marko Roze morao da rotira ekipu na današnjem gostovanju Altahu u austrijskom šampionatu na kom su Bikovi uprkos svemu slavili rezultatom 2:3. Od prvotimaca koji su startovali meč u Beogradu, Roze je na ovom meču zadržao samo golmana Stankovića, zatim štopera Ramalja, desnog beka Lajnera i vezistu Samasekua. U prvih 11 sve ostalo su bili igrači drugopozivci. 

Njihova uloga je bila da se nametnu treneru Rozeu, ali i da odmore glavne igrače. Najviše su se pokazali Smail Prevljak i fudbaler iz Zambije Patson Daka. Obojica ofanzivni fudbaleri. Uz njih i sjajni krilni igrač Šlager koji je imao asistenciju i gol u 84. minutu za pobedu.

Prevljak je postigao dva gola, u 4. i 21. minutu i time pokazao da poseduje "ubilački instinkt". Ali, utisak je da je Daka imao barem toliki uticaj na igru. Fantastično je prodirao po desnoj strani, namestio je i prvi gol Prevljaku.

Imao je nekoliko prodora pored kojih su Altahovi igrači izgledali kao da trče sa džakom cementa pored njega. Videćemo da li će Prevljak ili Daka zauzeti možda mesto u prvom timu protiv Zvezde s obzirom na to da prvi napadač Jabo ne pokazuje dobre igre ove sezone. Podestimo, Daka je na Marakani ušao umesto Jaba u 79. minutu. Daburu bi u revanšu protiv Zvezde lako mogao da se priključi jedan od pomenute dvojice napadača.

Naravno, pored njih, Šlager ima dobru šansu da bude starter, posebno jer je Zlatko Junuzović povređen.

Ovakva okrnjena ekipa Salzburga je pokazala i slabosti na ovom duelu, posebnu u vraćanju iz ofanzive gde je Altah pronašao pukotine. Posebno je kod drugog gola zakasnio Lajner, desni bek čiji je zadatak da zaključa Nemanju Radonjića, što smo videli u Beogradu. Videćemo da li će mu vihorni fudbaler Zvezde koji put pobeći u Mocartovom gradu. Jedan gol bi Zvezdi odškrinuo vrata Lige šampiona posle beogradskih 0:0.

Roze je u drugom poluvremenu aktivirao i svog najboljeg  napadača Dabura koji je ušao na teren u 67. minutu. To mu se isplatilo kada je Šlager u samoj završnici uspeo da pogodi iz mrtvog ugla i donese sva tri boda Salcburgu.

Tim Marka Rozea u dobrom raspoloženju čeka Zvezdu. Osvojio je sva tri boda, ali i odmorio nosioce, između ostalog i ponajboljeg igrača Volfa.

Sada će im na horizontu biti samo Zvezda.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar