БЛ: Ибишевић погодио, "лудило" у Волфсбургу!

Репрезентативац БиХ Ведад Ибишевић донио Херти три бода против Нирнберга. Настасић зарадио црвени картон у узбудљивом ремију Волфсбурга и Шалкеа коју су обиљежиле судије.  Промашен пенал, па “блицкриг” Борусије.  Борусија Менхенгладбах прорадила након другог досуђеног пенала за њу. Први није искористио Торген Азар.  Костић дебитовао у победи Ајнтрахта, Матијин Шалке "пао" у надокнади.  Фудбалери Ајнтрахта победили су Фрајбург са 2:0 у мечу првог кола Бундеслиге, док је Шалке поражен 1:2 у мечу са Волфсбургом.

Фудбал 25.08.2018 | 23:25
БЛ: Ибишевић погодио, "лудило" у Волфсбургу!
Берлинска Херта уписала је тријумф против Нирнберга 1:0 на старту нове сезоне у Бундеслиги, а за три бода може да захвали капитену Ведаду Ибишевићу.

Није репрезентативац БиХ постигао гол петом, није то било послије соло продора, или спектакуларног волеја, али је Ибишевић још једном показао да има “нос” за гол.

Испратио је продор и центаршут Валентина Лазара и “сакрио” се иза својих чувара на само четири метра од гола. Егзекуција није дошла у питање.

Био је то његов пети погодак у премијерном мечу сезое у Бундеслиги, учинковитији на отварањима били су само Милер (6 голова) и Левандовски (7 голова).

Волфсбург је савладао Шалке 2:1 у невјероватном комшијском дербију одлученом у посљедњим секундима.

Гинчек је постигао погодак за побједу “вукова” у четвртом минуту судијске надокнаде, али ће меч остати упамћем по спорним судијским одлукама.

Дуел на Фолксваген арена је Волфганг Штарк практично одсудио из ВАР собе, док је арбитар на терену Патрик Итрих ишао из грешке у грешку.

Два пута Итрих је мијењао своје одлуке послије интервенције Штарка и прегледања видео снимка, показао је осам жутих и један црвени картон, а још два пута вадио је црвени грешком!

Шалке је водио 1:0 послије првих 45 минута послије поготка Брукса у 33. минуту након корнера, а онда је услиједило узбудљиво друго полувријеме у којем је главни актер, до побједоносног поготка Гинчека, био Итрих.

“Лудило” у Волфсбургу почело је у 66. минуту, када је Итрих показао Настасићу жути картон, да би послије прегледања снимка показао црвени картон српском репрезентативци Матији Настасићу. Гостујући фудбалери жестоко су протестовали зсматрајући да је казна преоштра јер је Настасић заиста прво избио лопту, а потом ударио противника.

Само двије минуте касније Итрих је показао нови црвени картон и искључио Вегхорста због кошкања са Бургшталером, да би послије још једног кориштења ВАР-а промијенио одлуку и показао му жути картон.

Шалке је до изједначења стигао у 86. минуту, поготком резервисте Бенталеба са пенала којем је претходила још једна судијска грешка.

Стријелац поготка за Волфсбург Џон Брукс скривио је једанаестерац, а Итрих му је због тог старта показао прво црвени, да би одмах потом извадио жути.

Бенталеб је прецизно извео једанаестерац, а Брукс је остао на терену.

Драма у Волфсбургу једноставно није могла да се заврши него поготком у посљедњим тренуцима меча. Гинчек је погодио у четвртом минуту судијске надокнаде за велику побједу Волфсбурга.

“Српска колонија” у Франкфурту уписала је тријумф на старту Бундеслиге послије бламаже у Кушу Њемачке гдје су испали у првом колу.

Ајнтрахт, за који је Мијат Гаћиновић одиграо готово цијели меч, Филлип Костић ушао у другом полувремену а Лука јовић пресједио на клупи савладао је Фрајбург у гостима резултатом 2:0.

Милер је начео домаће поготком у 10. Минуту послије сјајне асистенције петом Халера, који је поготком осам минута прије краја “овјерио” побједу Франкфурта.

Промашен пенал, па “блицкриг” Борусије. Борусија Менхенгладбах прорадила након другог досуђеног пенала за њу. Први није искористио Торген Азар.

У посљедњем суботњем мечу првог кола Бундеслиге Борусија из Менхенгладбаха савладала је Леверкузен резултатом 2:0 и освојила прве бодове у новој сезони Бундеслиге. Осим тога стигла је и до прве побједе послије три узастопна  пораза у међусобним дуелима.

Дуел на Борусија парку у Менхенгладбаху ријешен је “блицкригом” Борусије која је у само три минута, од 55. до 58. постигла два гола за одличан старт сезоне.

Требала су међутим два пенала да Борусија стигне до вођства.

Први, онај у 38. промашио је Торган Азар, тачније одбранио га је голман гостију Рамазан Озџан.

Нову прилику са “бијеле тачке” Борусија је добила у 55. нинуту када је Александар Драговић оборио Флоријана Нојхауса, а лопту је овога пута узео Јонас Хофман и није погријешио.

Три минуте касније све је било готово послије сјајне сарадње Рафаела и Фабијан Џонсона.

Бразилац и Американац са три паса избацили су компетну одбрану “фармацеута” и Џонсон је са ивице петерца послао лопту у мрежу за коначних 2:0 и премијерну побједу своје екипе.

У наредном колу Борусија Менхенгладбах ће гостовати у Аугзбургу, док ће Бајер Леверкузен дочекати Волфсбург.

БУНДЕСЛИГА - 1. КОЛО:

Дизелдорф - Аугзбург 1:2 (1:0)

/Раман 39 – Хитерегер 57, Хан 76/

Фрајбург – Франкфурт 0:2 (1:0)

/Милер 10, Халер 82/

Херта – Нирнберг 1:0 (1:0)

/Ибишевић 27/

Вердер – Хановер 1:1 (0:0)

/Гебреселасије 85 – Вејнандт 76/

Волфсбург – Шалке 2:1 (1:0)

/Брукс 33, Гинчек 90+4 – Бенталеб 85 пенал/

Менхенгладбах - Леверкузен 2:0 (0:0)

/Хофман 55 пенал, Џонсон 58/

у недјељу

Мајнц - Штутгарт (15.30)
Дортмунд - РБ Лајпциг (18.00)

одиграно у петак

Бајерн - Хофенхајм 3:1 (1:0)
/Милер 23, Левандовски 82, Робен 90 - Сзалаи 58/

Табела: Бајерн 3, Франкфурт 3, Борусија Менхенгладбах 3, Аугзбург 3, Волфсбург 3, Херта 3, Вердер 1, Хановер 1, Нирнберг 0, Шалке 0, Диселдорф 0, Хофенхајм 0, Фрајбург 0, Леверкузен…

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар