BL: Ibišević pogodio, "ludilo" u Volfsburgu!

Reprezentativac BiH Vedad Ibišević donio Herti tri boda protiv Nirnberga. Nastasić zaradio crveni karton u uzbudljivom remiju Volfsburga i Šalkea koju su obilježile sudije.  Promašen penal, pa “blickrig” Borusije.  Borusija Menhengladbah proradila nakon drugog dosuđenog penala za nju. Prvi nije iskoristio Torgen Azar.  Kostić debitovao u pobedi Ajntrahta, Matijin Šalke "pao" u nadoknadi.  Fudbaleri Ajntrahta pobedili su Frajburg sa 2:0 u meču prvog kola Bundeslige, dok je Šalke poražen 1:2 u meču sa Volfsburgom.

Fudbal 25.08.2018 | 23:25
BL: Ibišević pogodio, "ludilo" u Volfsburgu!
Berlinska Herta upisala je trijumf protiv Nirnberga 1:0 na startu nove sezone u Bundesligi, a za tri boda može da zahvali kapitenu Vedadu Ibiševiću.

Nije reprezentativac BiH postigao gol petom, nije to bilo poslije solo prodora, ili spektakularnog voleja, ali je Ibišević još jednom pokazao da ima “nos” za gol.

Ispratio je prodor i centaršut Valentina Lazara i “sakrio” se iza svojih čuvara na samo četiri metra od gola. Egzekucija nije došla u pitanje.

Bio je to njegov peti pogodak u premijernom meču sezoe u Bundesligi, učinkovitiji na otvaranjima bili su samo Miler (6 golova) i Levandovski (7 golova).

Volfsburg je savladao Šalke 2:1 u nevjerovatnom komšijskom derbiju odlučenom u posljednjim sekundima.

Ginček je postigao pogodak za pobjedu “vukova” u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ali će meč ostati upamćem po spornim sudijskim odlukama.

Duel na Folksvagen arena je Volfgang Štark praktično odsudio iz VAR sobe, dok je arbitar na terenu Patrik Itrih išao iz greške u grešku.

Dva puta Itrih je mijenjao svoje odluke poslije intervencije Štarka i pregledanja video snimka, pokazao je osam žutih i jedan crveni karton, a još dva puta vadio je crveni greškom!

Šalke je vodio 1:0 poslije prvih 45 minuta poslije pogotka Bruksa u 33. minutu nakon kornera, a onda je uslijedilo uzbudljivo drugo poluvrijeme u kojem je glavni akter, do pobjedonosnog pogotka Ginčeka, bio Itrih.

“Ludilo” u Volfsburgu počelo je u 66. minutu, kada je Itrih pokazao Nastasiću žuti karton, da bi poslije pregledanja snimka pokazao crveni karton srpskom reprezentativci Matiji Nastasiću. Gostujući fudbaleri žestoko su protestovali zsmatrajući da je kazna preoštra jer je Nastasić zaista prvo izbio loptu, a potom udario protivnika.

Samo dvije minute kasnije Itrih je pokazao novi crveni karton i isključio Veghorsta zbog koškanja sa Burgštalerom, da bi poslije još jednog korištenja VAR-a promijenio odluku i pokazao mu žuti karton.

Šalke je do izjednačenja stigao u 86. minutu, pogotkom rezerviste Bentaleba sa penala kojem je prethodila još jedna sudijska greška.

Strijelac pogotka za Volfsburg Džon Bruks skrivio je jedanaesterac, a Itrih mu je zbog tog starta pokazao prvo crveni, da bi odmah potom izvadio žuti.

Bentaleb je precizno izveo jedanaesterac, a Bruks je ostao na terenu.

Drama u Volfsburgu jednostavno nije mogla da se završi nego pogotkom u posljednjim trenucima meča. Ginček je pogodio u četvrtom minutu sudijske nadoknade za veliku pobjedu Volfsburga.

“Srpska kolonija” u Frankfurtu upisala je trijumf na startu Bundeslige poslije blamaže u Kušu Njemačke gdje su ispali u prvom kolu.

Ajntraht, za koji je Mijat Gaćinović odigrao gotovo cijeli meč, Fillip Kostić ušao u drugom poluvremenu a Luka jović presjedio na klupi savladao je Frajburg u gostima rezultatom 2:0.

Miler je načeo domaće pogotkom u 10. Minutu poslije sjajne asistencije petom Halera, koji je pogotkom osam minuta prije kraja “ovjerio” pobjedu Frankfurta.

Promašen penal, pa “blickrig” Borusije. Borusija Menhengladbah proradila nakon drugog dosuđenog penala za nju. Prvi nije iskoristio Torgen Azar.

U posljednjem subotnjem meču prvog kola Bundeslige Borusija iz Menhengladbaha savladala je Leverkuzen rezultatom 2:0 i osvojila prve bodove u novoj sezoni Bundeslige. Osim toga stigla je i do prve pobjede poslije tri uzastopna  poraza u međusobnim duelima.

Duel na Borusija parku u Menhengladbahu riješen je “blickrigom” Borusije koja je u samo tri minuta, od 55. do 58. postigla dva gola za odličan start sezone.

Trebala su međutim dva penala da Borusija stigne do vođstva.

Prvi, onaj u 38. promašio je Torgan Azar, tačnije odbranio ga je golman gostiju Ramazan Ozdžan.

Novu priliku sa “bijele tačke” Borusija je dobila u 55. ninutu kada je Aleksandar Dragović oborio Florijana Nojhausa, a loptu je ovoga puta uzeo Jonas Hofman i nije pogriješio.

Tri minute kasnije sve je bilo gotovo poslije sjajne saradnje Rafaela i Fabijan Džonsona.

Brazilac i Amerikanac sa tri pasa izbacili su kompetnu odbranu “farmaceuta” i Džonson je sa ivice peterca poslao loptu u mrežu za konačnih 2:0 i premijernu pobjedu svoje ekipe.

U narednom kolu Borusija Menhengladbah će gostovati u Augzburgu, dok će Bajer Leverkuzen dočekati Volfsburg.

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Dizeldorf - Augzburg 1:2 (1:0)

/Raman 39 – Hitereger 57, Han 76/

Frajburg – Frankfurt 0:2 (1:0)

/Miler 10, Haler 82/

Herta – Nirnberg 1:0 (1:0)

/Ibišević 27/

Verder – Hanover 1:1 (0:0)

/Gebreselasije 85 – Vejnandt 76/

Volfsburg – Šalke 2:1 (1:0)

/Bruks 33, Ginček 90+4 – Bentaleb 85 penal/

Menhengladbah - Leverkuzen 2:0 (0:0)

/Hofman 55 penal, Džonson 58/

u nedjelju

Majnc - Štutgart (15.30)
Dortmund - RB Lajpcig (18.00)

odigrano u petak

Bajern - Hofenhajm 3:1 (1:0)
/Miler 23, Levandovski 82, Roben 90 - Szalai 58/

Tabela: Bajern 3, Frankfurt 3, Borusija Menhengladbah 3, Augzburg 3, Volfsburg 3, Herta 3, Verder 1, Hanover 1, Nirnberg 0, Šalke 0, Diseldorf 0, Hofenhajm 0, Frajburg 0, Leverkuzen…

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar