Мектић: Политичка позадина протеста

Данашњи протест у Бихаћу поводом мигрантске кризе има политичку позадину, јер се начелници општина у Унско-санском кантону политички препуцавају, а мигранти су им главно “оружје” за међусобне обрачуне, оцјењује за Српскаинфо министар безбједности БиХ Драган Мектић.

Босна и Херцеговина 13.08.2018 | 12:08
Мектић: Политичка позадина протеста
Он истиче да је доста времена провео у Унско-санском кантону у покушају да са тамошњим начелницима и градоначелницима постигне договор око смјештаја миграната, али да је договор са њима немогућ.

– У Унско-санском кантону немате кључног партнера с ким можете сјести и договорити било шта. Различите су политичке опције у општинама на власти и свака гледа свој политички интерес. И за данас најављени протест је у контексту те политичке кампање. Апсолутно знам шта се тамо дешава и да све то има политичку позадину – каже Мектић.

У Бихаћу ће данас, у организацији Форума грађана “Бихаћка грађанска иницијатива”, бити одржани мирни протести због мигрантске кризе у овом граду с циљем промјене тренутног стања, склањања страних држављања са бихаћких улица и њихов хумани смјештај.

У Форуму истичу да је ситуација у граду попримила “алармантну форму”. Предсједник Форума Халид Дедић рекао је за портал “Кликс” да у Бихаћу 10 одсто становништва, односно око 5.000 људи, чине мигранти.

Подршку протестима дао је и бихаћки градоначелник Шухрет Фазлић, који тврди да Савјет министара и Министарство безбједности БиХ немају никакву стратегију и план када је ријеч о рјешавању мигрантске кризе у БиХ.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

поусрбин

13.08.2018 10:24

Де Мектићу тих 6500000 км шта донира ЕУ за мигранте запосли 1000 граничара да покрију грансцу с тим парама сљедечих 10 мјесеци и ријешио си проблем миграната нек остану у Србији.Сваком по 600 км .уговтр на 1о мјесеци и готов ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

13.08.2018 10:27

Хвала богу да људи праве протесте,да су емигранти у том броју у Прњавору и ви би протествовали госп. министре.Овим протестима падају у воду све теорије завјера о насељавању ових простора, мјењању вјерске слике БиХ И доказује да смо ми Европљани који се без обзира на нацију и вјеру осјецамо угрозено неконтролисаним миграционим процесима кроз насу земљу.Емигранти су примарно питање ДРЗАВЕ и она их мора рјесавати а не кантони и општине.Ово вам је јасна порука градана ако нисте у стању контролисати процесе, затворите границу свим располозивим средствима .Уз дузно поштовање избјеглица ,нека њихове проблеме рјесава онај ко их је и узроковао и ради тога БиХ не смије уци у било какве дилове са ЕУ по овим питањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланко

13.08.2018 13:10

Културан коментар, браво!

Name

ГЛИГОР

13.08.2018 10:50

ЗА ОВУ МИГРАНТСКУ КРИЗУ ЈЕ НАЈКРИВЉИ ПРЕСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МИЛОРАД ДОДИК. ОН ЈЕ ДЕЖУРНИ КРИВАЦ ЗА СВЕ ЛОШЕ ШТО СЕ ДЕШАВА У БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хух

13.08.2018 12:04

Хух, добро је, ја мислио опет државни удар а оно само 'политички карактер'...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лахко рјесење

13.08.2018 13:02

Засто не улазе у Хрватску?Зато сто кад се усуде да један корак уду у Хрватску,добију такве батине да им то висе микад на памет не падне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

13.08.2018 13:08

Рече "човјек" који је излазио на трг крајине и политизовао смрт драгићевића. Јадан си мектићу, а уз то и јако безобразан и глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.08.2018 15:29

Има од њега и горих.Нароцито је то онај који га је опет ставио за изборну листу за СА.

Name

Рогатица

13.08.2018 13:09

А, јел? Нек си ти нама фино поцрнио на мору, лако ћемо с избјеглицама! Додик их довлачи, само да теби напакости, ал' ти се "јуначки" недаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињеница је

13.08.2018 17:36

Да се мигранти у БиХ користе као карта за поткусуривање и препуцавања одређених политичара и партија, у зависности од личних потреба. Ми смо мали, нејаки и небитни у овом процесу, наше мишљење није ни важно. Ову кризу могу ријешити само велики, јер је кључ у њиховим рукама, Србија их гура нама, а Хрватска не да ући ни педаљ. Кад велике силе буду хтијеле затворити ову мигрантску кризу, нестаће их са ових простора, претпостављам иза избора... Важно је држати тензије на више нивоа, да би нас можда већина побјегла, .. даље није важно, све је лицемјерно и подло...

Name

Рогатица

14.08.2018 07:31

У Србији ни да бекну о мигрантима који без докумената крстаре земљом и загазе преко ријеке Дрине!