Mektić: Politička pozadina protesta

Današnji protest u Bihaću povodom migrantske krize ima političku pozadinu, jer se načelnici opština u Unsko-sanskom kantonu politički prepucavaju, a migranti su im glavno “oružje” za međusobne obračune, ocjenjuje za Srpskainfo ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Bosna i Hercegovina 13.08.2018 | 12:08
Mektić: Politička pozadina protesta
On ističe da je dosta vremena proveo u Unsko-sanskom kantonu u pokušaju da sa tamošnjim načelnicima i gradonačelnicima postigne dogovor oko smještaja migranata, ali da je dogovor sa njima nemoguć.

– U Unsko-sanskom kantonu nemate ključnog partnera s kim možete sjesti i dogovoriti bilo šta. Različite su političke opcije u opštinama na vlasti i svaka gleda svoj politički interes. I za danas najavljeni protest je u kontekstu te političke kampanje. Apsolutno znam šta se tamo dešava i da sve to ima političku pozadinu – kaže Mektić.

U Bihaću će danas, u organizaciji Foruma građana “Bihaćka građanska inicijativa”, biti održani mirni protesti zbog migrantske krize u ovom gradu s ciljem promjene trenutnog stanja, sklanjanja stranih državljanja sa bihaćkih ulica i njihov humani smještaj.

U Forumu ističu da je situacija u gradu poprimila “alarmantnu formu”. Predsjednik Foruma Halid Dedić rekao je za portal “Kliks” da u Bihaću 10 odsto stanovništva, odnosno oko 5.000 ljudi, čine migranti.

Podršku protestima dao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji tvrdi da Savjet ministara i Ministarstvo bezbjednosti BiH nemaju nikakvu strategiju i plan kada je riječ o rješavanju migrantske krize u BiH.

Izvor: SrpskaInfo

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

pousrbin

13.08.2018 10:24

De Mektiću tih 6500000 km šta donira EU za migrante zaposli 1000 graničara da pokriju granscu s tim parama sljedečih 10 mjeseci i riješio si problem migranata nek ostanu u Srbiji.Svakom po 600 km .ugovtr na 1o mjeseci i gotov stvar.

ODGOVORITE
Name

Osvit

13.08.2018 10:27

Hvala bogu da ljudi prave proteste,da su emigranti u tom broju u Prnjavoru i vi bi protestvovali gosp. ministre.Ovim protestima padaju u vodu sve teorije zavjera o naseljavanju ovih prostora, mjenjanju vjerske slike BiH I dokazuje da smo mi Evropljani koji se bez obzira na naciju i vjeru osjecamo ugrozeno nekontrolisanim migracionim procesima kroz nasu zemlju.Emigranti su primarno pitanje DRZAVE i ona ih mora rjesavati a ne kantoni i opštine.Ovo vam je jasna poruka gradana ako niste u stanju kontrolisati procese, zatvorite granicu svim raspolozivim sredstvima .Uz duzno poštovanje izbjeglica ,neka njihove probleme rjesava onaj ko ih je i uzrokovao i radi toga BiH ne smije uci u bilo kakve dilove sa EU po ovim pitanjima.

ODGOVORITE
Name

Миланко

13.08.2018 13:10

Културан коментар, браво!

Name

GLIGOR

13.08.2018 10:50

ZA OVU MIGRANTSKU KRIZU JE NAJKRIVLJI PRESJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK. ON JE DEŽURNI KRIVAC ZA SVE LOŠE ŠTO SE DEŠAVA U BiH.

ODGOVORITE
Name

Huh

13.08.2018 12:04

Huh, dobro je, ja mislio opet državni udar a ono samo 'politički karakter'...

ODGOVORITE
Name

Lahko rjesenje

13.08.2018 13:02

Zasto ne ulaze u Hrvatsku?Zato sto kad se usude da jedan korak udu u Hrvatsku,dobiju takve batine da im to vise mikad na pamet ne padne.

ODGOVORITE
Name

Fuj

13.08.2018 13:08

Reče "čovjek" koji je izlazio na trg krajine i politizovao smrt dragićevića. Jadan si mektiću, a uz to i jako bezobrazan i glup.

ODGOVORITE
Name

re

13.08.2018 15:29

Ima od njega i gorih.Narocito je to onaj koji ga je opet stavio za izbornu listu za SA.

Name

Рогатица

13.08.2018 13:09

А, јел? Нек си ти нама фино поцрнио на мору, лако ћемо с избјеглицама! Додик их довлачи, само да теби напакости, ал' ти се "јуначки" недаш.

ODGOVORITE
Name

Činjenica je

13.08.2018 17:36

Da se migranti u BiH koriste kao karta za potkusurivanje i prepucavanja određenih političara i partija, u zavisnosti od ličnih potreba. Mi smo mali, nejaki i nebitni u ovom procesu, naše mišljenje nije ni važno. Ovu krizu mogu riješiti samo veliki, jer je ključ u njihovim rukama, Srbija ih gura nama, a Hrvatska ne da ući ni pedalj. Kad velike sile budu htijele zatvoriti ovu migrantsku krizu, nestaće ih sa ovih prostora, pretpostavljam iza izbora... Važno je držati tenzije na više nivoa, da bi nas možda većina pobjegla, .. dalje nije važno, sve je licemjerno i podlo...

Name

Рогатица

14.08.2018 07:31

У Србији ни да бекну о мигрантима који без докумената крстаре земљом и загазе преко ријеке Дрине!