Алат којим можете брзо и једноставно да "очистите" Гмаил

Да бисте створили места за чување, можете избрисати и датотеке које вам не требају, а налазе се на вашем Гоогле Дриве-у и на Гоогле Пхотос. Обзиром да сви који имају Гмаил овај бесплатни Гоогле-ов сервис почну да користе као неку врсту архиве, кад-тад ће се догодити да е-сандуче скоро па пукне по шавовима.

Информационе технологије 06.08.2018 | 16:17
Алат којим можете брзо и једноставно да "очистите" Гмаил
Свакодневно брисање нових мејлова да би примали нове је досадно, стога се послужите бржим начином и очистите бар један део свог е-маила. Да бисте створили места за архиву, можете избрисати и датотеке које вам не требају, а налазе се на вашем Гоогле Дриве-у и на Гоогле Пхотос.

Потом искористите претрагу у Гмаил-у како бисте пронашли велике фајлове. На пример, ако упишете хас:аттацхмент јпг у претрагу имате ћете преглед порука које у прилогу имају фотографије које могу заузимати пуно места. Избришите оне које вам више не требају. Такође, можете претражити Гмаил по величини поруке.

У претрагу унесите на пример ларгер:5мб ако желите пронаћи поруке с атачментима већим од 5 мегабајта. Можете искушати и бесплатни сервис као што је Финд биг маил, који разврстава е-пошту по величини, саветује "Маке усе оф ит" на којем ћете пронаћи још мноштво тецх савета. Након што избришете поруке, отворите Трасх и одаберите Делете форевер како не бисте чекали да их Гмаил аутоматски обрише 30 дана након што сте их обрисали, пише "Нови лист".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар