Alat kojim možete brzo i jednostavno da "očistite" Gmail

Da biste stvorili mesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Informacione tehnologije 06.08.2018 | 16:17
Alat kojim možete brzo i jednostavno da "očistite" Gmail
Svakodnevno brisanje novih mejlova da bi primali nove je dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan deo svog e-maila. Da biste stvorili mesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos.

Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove. Na primer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imate ćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju. Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke.

U pretragu unesite na primer larger:5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta. Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savetuje "Make use of it" na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech saveta. Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše "Novi list".

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar