Ми смо чекали 100 година...

Амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг каже да је решавање косовског питања најважније за Србију и њен територијални интегритет.

Свијет 29.07.2018 | 13:30
Ми смо чекали 100 година...
Он сматра да за решавање тако великог питања не би требало постављати рокове.

"То је чисто моје лично мишљење, није званично. Када је реч о питању Косова, то се односи на суверенитет, територијални интегритет Србије, то је најважније питање за једну земљу, владу и народ", рекао је Ли за РТС.

Он је навео пример да је Кина чекала скоро 100 година и решила питање Хонгконга тек 1997. када је враћен матици, а такође и Макао.

"У Хонгконгу су били Енглези, а у Макау Португалци", потсећа Ли.

Он додаје и да је данашња Кина једна од пет сталних цланица Савета безбедности, а још није решила свој проблем, провинцију Тајван.

"За овакво велико питање, никако се не сме дозволити да се реши само за пар месеци. Нормално, уколико се Београд и Приштина за 10 дана договоре, ја подржавам, поздраваљам", казао је Ли.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Црни

29.07.2018 12:37

Паметном доста.. Али Вучићу се очигледно жури.. Ето, лепо је Кинески амбасадор поручио:Не одричите се своје територије па морали чекати и 100 година да своје вратите милом или силом.. Управо тако и треба поступити.. Донинети указ у Скупштини Србије и саопштити целом Свету:Косово је било и остаће неутудјиви део територије Србије. Чим буде могуће и изгледно Србија ће Косово и Метохију вратити под своју законодавну и јзвршну јурисдикцују. Не признају се ни једна приватизација као ни отудјење приватне и државне имовине. Обавестити УН, ЕУ и све медјународне организације. Уколико Брисел то протумачи као неприхватљуву одлуку која спречава пријем Србије у ЕУ, наставити даље својим путем. Ако је Србија преживела све недаће од турске окупације, малих и велики ратова, само непријатељ и психопата мозе тврдити да би Србија нестала ако се не би прикључила ЕУ.. А Косово и Метохија биће опет део Србије за највише 10 так година. Ко преживи причаће.. Једноставно, велики сукоб Светских размера је неизбежан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.07.2018 13:05

Тацно тако.Западна Њемацка је Истоцну Њемацку прогласила окупираном територијом и доцекала своје.Вуцицу се зури јер је обецао неком да це потписат независност косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дреамерс

29.07.2018 13:10

Дзаба теби територија кад срби тамо неце висе да зиве у мањини и без перспективе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помрачење

29.07.2018 13:36

Рјешавање питања КиМ је тешко и осјетљиво, без оптималног рјесења по Србе, али предаја је пораз у сваком погледу. Нико нема право признати дрзаву од своје отете територије, али ни занемарити чињеницу да људи тешко живе, да трпе притиске, селе се, да су гробља, цркве и манастири деценијама угрожени, да је српско биће разапето... Водиља за рјешење треба бити чињеница да још има нашег народа, да опстају на своме, да се нису продали и неће сви имања продати, замијенити вјеру за вечеру. Ако се поклекне на овом тешком испиту, они лакши се подразумијевају, постаће све шаблон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

29.07.2018 18:56

Тако је. Србија да би вратила Косово мора радити исто сто су Кинези радили. Радити на наталитету и економској моци да се земља куповином врати . Све то Вуцко зна али нема од тога ниста . Распад система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

30.07.2018 10:52

Кинез збори мудро.Сада је ситуација екстремно неповољна за Србију доле,али сигурно је да це наици времена када це ствари за Србију изгледати повољније.Знам да мора доци и тај период.Неизбјезно.Најнеповољније је сто Албанаца доле има преко 90%,а сто их је признало преко 100 дрзава је мањи проблем од тога.А и то јесте велики проблем.Постоје подаци да и они масовно одлазе за послом на Запад.И да се Косово убрзано празни од њих.Према томе,скора либеризација визног резима за Косово,одлицна вијест за Србију.Тек це тада нагулити са Косова.О њиховом одласку на Запад и празњењу Косова ,пису неки Србијанци који познају ситуацију доле.Друго,и њихов наталитет јењава.Није ни близу као прије.Према томе за Србију је вазно да сто прије стане на економске ноге и да престане емиграција народа из Србије на Запад.Мозда це некада бити посла и на Косову,али то це се десити у далекој будуцности.

ОДГОВОРИТЕ