Марсијал има излаз, само неко мора да позове!

Челси, Бајерн и Дортмунд још чекају. . .  Ако права понуда стигне, ни Жозе Мурињо неће моћи да одоли. . .

Фудбал 24.07.2018 | 20:00
Марсијал има излаз, само неко мора да позове!
Жеља Антонија Марсијала да после три релативно неуспешне године напусти Театар снова и окрене нови лист у каријери тренутно није јачи од тврдоглавости Жозеа Муриња, коме и даље недостаје човек на десном крилу и како се прелазни рок на Острву ближи крају све се више чини да Јунајтед нема праву идеју ко би могао да буде трајно решење за горућу позицију. 

Марсијал није задовољан и тражи излаз. Његово време у Манчестер јунајтеду није било посуто латицама ружа, како су се фудбалски критичари својевремено надали када су га поредили с Тјеријем Анријем. Није, истина, било ни толико лоше, али очигледно је да за Марсијала у Јунајтедовој постави неће бити места, нити минута како би могао да искаже своје квалитете. Управо због мањка минута у страшној конкуренцији Алексиса Санчезана левом боку, али и чињенице да је стално био померан с позиције на позицију, у недостатку правеМурињове визије за француског офанзивца, али и поменуте рупе на десном крилу, Марсијал је већ неколико пута преко свог агента јасно ставио до знања свима да је његово време у Јунајтеду завршено, али се и даље ништа конкретно не дешава. 

Мурињо сада одбија да Марсијала прода, пошто и даље није довео никога ко би закрпио те рупе, али јасно је да ни Мурињо неће остати имун на милионе, уколико прави позив стигне.

Марсијал има излазну стратегију, иако је тренутно на предсезонској турнеји по САД. Сада је само потребно да га неко позове.

Челси, који се практично од почетка лета доводи у везу са Марсијалом, и даље није направио ниједан конкретан потез. Сада су се у причу укључили и Бајерн и Дортмунд, спремни да се потуку за Марсијаловпотпис. Али, и даље се све одиграва далеко од преговарачког стола.

Разлог томе вероватно лежи у чињеници да Марсијал има још годину дана уговора са Јунајтедом, али и опцију да исти аутоматски продужи за још једну сезону. Клубови који су спремни да Марсијала пазаре нису жељни да Француза преплате.

Челси и даље све посматра из прикрајка, а сада када је решено питање новог тренера треба очекивати неке конкретније потезе. Ипак се летња пијаца у Енглеској затвара 9. августа... Све ће, извесно, зависити од тога да ли Еден Азар и Вилијан остају на Стамфорд Бриџу.

Бајерн је такође у игри, али дугогодишњи владар немачког фудбала остаће веран својим принципима и неће извлачити баснословне суме новца за Марсијала. Само уколико би Јунајтед смањио потраживања, Бајерн би кренуо у акцију. Дортмунд је продајом Андреја Јармоленка и све извеснијим одласком Андреа Ширлеа, отворио простор за потенцијални трансфер, али чињеница је да Дортмунд тренутно није толико озбиљно заинтересован.

Мурињо се и даље нада да би Марсијал могао да се предомисли и остане. Он је Марсијалу дао место стартера у мечу против Сан Хозеа, а због недостатка на десном боку могао би да му уручи и значајнију улогу у сезони која долази.

Ипак, Мурињо је недавно рекао да жели да упари Ромелуа Лукаку и Маркуса Рашфорда када се буду вратили с одмора.

Уколико до краја прелазног рока у Енглеској нико не буде узео Марсијала, остаје још 20 дана за клубове из иностранства да реагују.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар