Тај луди Аурелио Де Лаурентис!

Председниче, ми бисмо да освајамо? Иди онда навијај за Јувентус! Јединствен је тип тај председник Наполија. . .

Фудбал 24.07.2018 | 19:00
Тај луди Аурелио Де Лаурентис!
Навијачи чекају Сантјага Аријаса, а Аурелио де Лаурентис обилази Напуљ и ослушкује глас народа. Саслуша, уме и да одбруси. Па је тако током данашњег потписивања аутограма насмејао целу Италију у разговору са навијачима Наполија.

Прво питање помало безобразно: да ли филмски магнат размишља о продаји клуба кинеским инвеститорима који у Италији после фијаска са Миланом, најблаже речено, нису баш омиљени?

“Ко сања – не живи. Само ви сањајте, али једном ћете се пробудити. Ви Наполитанци заиста заслужујете да продам клуб Кинезима. Али док сам жив Наполи ће бити уз мене“, узвратио је Де Лаурентис, само да би га сачекало следеће питање.

Или боље рећи констатација: “Али, председниче, ми желимо да освојимо нешто“, добацио је један навијач. Сигурно није очекивао овакав одговор Де Лаурентиса.

“Иди онда навијај за Јувентус“.

Први човек Наполитанаца је такође рекао да би навијачи, ако желе више успеха, морали и више да троше на клуб и проценио да би сезонска улазница требало да кошта “10 пута скупље од обичне“, јер вас онда на стадиону чека баш ваше место?! Замерио је навијачима што Сан Паоло није увек пун.

Говорећи о појачањима рекао је да нема шансе да врати Единсона Каванија, јер Пари Сен Жермен за њега тражи 58.000.000 евра, док га је Де Лаурентис продао за 63.000.000 и сада му не пада на памет да Французима омогућава да исплате инвестицију. Негирао је да са Ромом спрема трампу Алесандро Флоренци за Лоренца Инсињеа, да су нетачне и вести о куповини Алвара Морате, Лукаса Диња (тврди да ћеФаузи Гулам остати у Напуљу), па и прескупог Родрига, осим ако Карло Анчелоти не пристане да прода тројицу од осам офанзиваца које име како би финансирао активирање клаузуле од 50.000.000 евра за слободу нападача Валенсије.

Признаје да ће о Матеу Дармијану размислити, да су му колеге из Фјорентине категорички рекле да Федерико Кјеза није на продају, додаје и да није још завршен трансфер Аријаса из ПСВ-а. Медији на Апенинима су писали да је све готово, да ће на име обештећења за прошле сезоне најбољег играча Ередивизије ПСВ-у припасти 11.500.000 евра, а да ће Сантјаго Аријас добити петогодишњи уговор вредан 1.600.000 по сезони.

Холандски медији су, међутим, опрезнији: наводе да је Аријас добио дозволу да отпутује у Напуљ на преговоре о сопственим условима, али истичу да ПСВ сматра да је поменутих 11.500.000 евра мало за договор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар